Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ…

101 ΧΡΟΝΙΑ από τη ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

Μόσχα, 19 Μαΐου 2023

Αγαπητοί φίλοι!

Με την ευκαιρία ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των Ελλήνων της Ανατολής – 19η Μαΐου, και της επετείου των 101 ετών της Μικρασιατικής Καταστροφής, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. και ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ…101 ΧΡΟΝΙΑ από τη ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 (έναρξη 18.00) στις εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων της Μόσχας (αίθουσα Νο 4).

 

  

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης – Ημέρας Μνήμης, περιλαμβάνει:

  • Σύντομη ιστορική επισκόπηση: Η παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους (8ος αι. π.Χ. -1923 μ.Χ.) «Η γενοκτονία του χριστιανικού πληθυσμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1908-1923). Έλληνο-τουρκικός πόλεμος 1919-1923 – Μικρασιατική Καταστροφή – 101 χρόνια.
  • Γεγονότα και ήρωες, μάρτυρες μίας ολόκληρης εποχής, μέσα από τις σελίδες του ιστορικού μυθιστορήματος του εξαιρετικού Έλληνα συγγραφέα, μελετητή Χάρη Τσιρκινίδη . «ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ».
  • Με τη συμμετοχή καθηγητών και σπουδαστών του Κ.Ε.Π., της Χορωδίας του Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνική δ/νση – Ινέσσα Εφραιμίδου) και του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνική δ/νση Οξάνα Ρακτσέγιεβα).

Σενάριο εκδήλωσης-Ημέρας Μνήμης – Δώρα Γιαννίτση, δ/ντρια Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός.

2023_05_02_5

Την εκδήλωσή μας δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο

https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

2023_05_02_6

Για περισσότερες πληροφορίες  δύνασθε να απευθύνεσθε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Κ.Ε.Π. info@hecucenter.ruhcc@mail.ru, καθώς και να αντλείτε ενημέρωση από το Δικτυότοπό μας  www.hecucenter.ru

2023_05_04_14

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 στη διεύθυνση: Οίκος Εθνοτήτων Μόσχας, 4, Novaya Basmannaya str., αίθουσα Νο 4, (metro station “Krasnie vorota”), Moscow.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ/ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.  info@hecucenter.ru , hcc@mail.ru 

Χορηγός επικοινωνίας – διαδικτυακή κοινωνικο-πολιτιστική πλατφόρμα  yagrek.ru

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά