Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Εγκύκλιος του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία της Πάτρας «εμπνευσμένη» από τη… Μύκονο.

Πάτρα - Άρειος Πάγος: «Οι παραλίες είναι για τον λαό»Θα δούμε σκηνικά Μυκόνου και στην Πάτρα;

Δεν είναι μόνο η Μύκονος στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για παράνομα κτίσματα και πληθώρα άλλων πολεοδομικών παραβάσεων. Ήδη, όπως έχετε ίσως διαβάσει, αναμένονται κατεδαφίσεις την τρέχουσα εβδομάδα στο «νησί των ανέμων».

Στο στόχαστρο, όμως, δεν βρίσκεται μόνο η Μύκονος. Ήρθε, όπως μάθαμε, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εγκύκλιος στην Εισαγγελία της Πάτρας υπογραμμένη από τον Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Καλεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη Δικαιοσύνη της Πάτρας να θέσει ψηλά στις προτεραιότητες της τη διαφύλαξη της απρόσκοπτης πρόσβασης στις παραλίες της Αχαΐας.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες», τονίζεται στην εγκύκλιο, «και καθήκον της Εισαγγελίας είναι να σταματήσει όσους τυχόν έχουν περιορίσει δια της επιχειρηματικής ή άλλης παρουσίας τους την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό των εισαγγελέων της χώρας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των δημοσίων κτημάτων.

Στην εγκύκλιό του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει το ζήτημα φλέγον και κάνει λόγο για συλλήψεις και κατασχέσεις, όπου κριθεί απαραίτητο!

Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα της εγκυκλίου:

«Πας αντιλέγων –και εφόσον εκούσια δεν συμμορφώνεται στον νόμο- πειθαναγκάζεται διά τούτο, διά μέτρων δικονομικού καταναγκασμού (ένταλμα σύλληψης στα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, κατασχέσεις με διαταγή σας όλων των πραγμάτων και αντικειμένων που έχουν σχέση με το έγκλημα, κατεδάφιση άμεση των παράνομων κατασκευών κ.λπ.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά