Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Για φορά ακόμα, χθές, δάκρυσε όλη η Ελλάδα. Ο πόνος των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους, στο μοιραίο τραίνο του θανάτου…

Που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, απλώθηκε σε όλη την επικράτεια. Στέλνοντας από τις ακριτικές μας Σέρρες, το μήνυμα της δικαίωσης. Αυτό το μήνυμα που όλοι μας, με σπαραγμό ψυχής, το έχουμε επαναλάβει ξανά και ξανά.

Γιατί ναί. Οι ψυχές όλων εκείνων των παιδιών ζητούν δικαίωση. Ζητούν την μη επανάληψη. Αυτό το «πότε ξανά» το έχουμε όλοι μας εμπεδώσει βαθιά.

Όλοι, εκτός από τον μέχρι τώρα πρωθυπουργό. Που αδιαφορεί προκλητικά, μπροστά στην απαίτηση των πολιτών, για την μη επανεκλογή, με τόσο πια θράσος, του υπεύθυνου υπουργού Μεταφορών.

Του Κώστα Καραμανλή. Για την μη κάθοδο του στις εκλογές. Με αυτό το τόσο πια περιφρονητικό ύφος.

Το έχει όλη η Ελλάδα ζητήσει.Το έχουμε όλοι βρωντοφωνάξει. Όλοι, εκτός τους εγκάθετους φυσικά.

Που εκτός τις παρωπίδες, διατηρούν επιμελώς και τη μάσκα. Όμως κανένας από το κυβερνών κόμμα δεν θέλησε να το ακούσει.

Έτσι με θράσος και με παγερή προφανώς αδιαφορία, ο βασικός υπεύθυνος, ακόμα και για την παράνομη μετάταξή του σταθμάρχη, εννοείται και για τους 57 νεκρούς και τους κάμποσους ακόμα αγνοούμενους, ο κ. Καραμανλής, πήρε το πράσινο φως και προχωράει, για την διεκδίκηση της ψήφου των Σερραίων.

Κορόιδα είναι να χάσουν τους Καραμανλικούς ψήφους, στην έδρα της οικογένειας.

Σε μια χώρα που χρόνια τώρα, δεν ψηφίζει πρόσωπα, μα οικογένειες. Αυτό τους το παράπονο πήγανε χθές να εκφράσουν οι συγγενείς των θυμάτων.

Και γέμισε από το πλήθος, ο γνωστός πεζόδρομος των Σερρών. Όπου και το γραφείο του τύπου αυτού, του τέως, που ωρίονταν ότι τα τραίνα είναι ασφαλή.

Μέχρι που ο θρήνος βάρεσε το φυλοκάρδι όλων μας. Όλες οι Σέρρες ήταν χθες εκεί στη συγκέντρωση. Και το βουβό κλάμα όλων τους, ήταν αυτό που αντήχησε στις καρδιές μας.

Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, ήταν αυτός που διοργάνωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή.

Η συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι, στον πεζόδρομο, στη συμβολή των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ενάντια στην προκλητική υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή.

Όπως ανέφερε και το σχετικό κάλεσμα. Στο οποίο ανταποκρίθηκε σχεδόν όλη η πόλη. Για να δούμε τι θα γίνει. Πόσο θα κρατήσει αυτή η ανταπόκριση.

Θα τη βγάλει την εβδομάδα; Πάντως το κουκούλωμα που προσπάθησε να επιφέρει ο πρωθυπουργός, ορίζοντας ως αντικατάστατη του κ. Καραμανλή, τον Άγιο Γεραπετρίτη, δεν έπιασε.

Οι γραμμές παραμένουν στην ίδια όπως και τότε, δολοφονική τους κατάσταση. Σήμερα μόλις, μηχανοδηγοί κλήθηκαν να κάνουν δρομολόγιο, σε μια μονή γραμμή. Ανόδου-καθόδου ταυτόχρονα. Όπως έγινε και στην περίπτωση του τραγικού συμβάντος.

Μα αρνήθηκαν να εκτελέσουν το δρομολόγιο και κατεβαίνουν σε απεργία.

Για να καταλάβετε φίλοι μου, πόσο πολύ άγγιξε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους της «Τραινοσέ» και των άλλων φορέων, η τραγωδία αυτή. Για να καταλάβετε πόσο αναλώσιμους μας θεωρούν.

Την άλλη Κυριακή λοιπόν, το ευχαριστώ μας, ας είναι η ψήφος μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά