Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς

…Άλλη μια κυβερνητική φούσκα, που ταλανίζει εργαζόμενους. Όταν ο νέος επενδυτής των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ανέλαβε δράση, ο Άδωνης Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας τον, μίλησε για ισχυρό επενδυτή και για αναβάθμιση των εργασιακών δυνατοτήτων.

Όμως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Γιατί με τις συνεχείς τους καταγγελίες οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρωνται πως ούτε το δώρο του Πάσχα, τους έχει καταβάλει ο νέος πολύ-διαφημισμένος επενδυτής.

Ούτε και οι συμβάσεις ικανοποιούνται απόλυτα. Παρά το ότι η συμφωνία στους όρους εξαγοράς προέβλεπε την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων.

Έτσι συνάγεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζόμενων, πως το κυβερνητικό «δωράκι» προς τον «επενδυτή», μπάζει από πολλές πλευρές.

Η σύμβαση ανάθεσης, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι,  διασφαλίζει την επιδότηση των μισθών τους, από το Πολεμικό Ναυτικό. Με αναφορές της και η ΓΣΕΕ παίρνει θέση για το θέμα.

Στηρίζοντας τους εργαζόμενους των ναυπηγείων.

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, κατέθεσε μήνυση κατά της εργοδοσίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Παρά το γεγονός όμως, και την τεταμένη ατμόσφαιρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει στο σχέδιο εξυγίανσης, με τον νέο επενδυτή, κύριο Πάνο Ξενοκώστα, καμία τέτοια υποχρέωση.

Κι αναρωτιέται ο αφελής παρατηρητής, τι σόι επενδύσεις είναι αυτές, όταν οι εργαζόμενοι δεν αμείβονται για τα δεδουλευμένα τους και για τις συλλογικές τους συμβάσεις.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας, βρίσκονται στον ομώνυμο κόλπο και καταλαμβάνουν έκταση 250.000 τ.μ.

Οι δε βιομηχανικές του εγκαταστάσεις, καλύπτουν τις 37.800 τ.μ.

Οι αποθηκευτικοί του χώροι, 9.800 τ.μ. Το ίδιο και οι εγκαταστάσεις της διοίκησης.

Οι δεξαμενές υποστηρίζονται με γερανούς δυναμικότητας 5 έως 20 τόνων. Η ναυπηγική αύλακα, έχει μήκος 200 μέτρων και πλάτος 5,5 μ. Και σε αυτή μπορούν να κατασκευαστούν πλοία μέχρι 100.000 τόνων.

Είναι μια από τις καλά οργανωμένες μονάδες της χώρας μας.

Γι αυτό, καλό είναι πλέον να τη βοηθήσουν να σηκώσει κεφάλι και να αρχίσει τη δραστηριότητα της.

Για το καλό και της χώρας και των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά