Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η ομάδα ποδοσφαίρου Crotone της Ιταλίας έχει λεγεώνες αφοσιωμένων οπαδών που χαιρετίζουν περήφανα την ελληνική καταγωγή της ομάδας.

Κανονικά θα περίμενε κανείς από τους ενθουσιώδεις οπαδούς μιας ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι περήφανοι για την ομάδα τους και τη χώρα τους και όχι για ένα γειτονικό έθνος, σωστά;

Λοιπόν, η κατάσταση με την ομάδα ποδοσφαίρου Crotone της Ιταλίας είναι αρκετά διαφορετική — και πολύ πιο περίπλοκη από αυτό.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Crotone, που ιδρύθηκε το 1910, με έδρα την πόλη Crotone της Καλαβρίας, αγωνίζεται επί του παρόντος στη Serie B της Ιταλίας και έχει μεγάλες ελπίδες να καταφέρει να προκριθεί σύντομα στη Serie A της χώρας, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Η πόλη του Κρότωνα ήταν ελληνική αποικία

Η περιοχή της Καλαβρίας, όπου βρίσκεται ο Κρότωνας, βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου Πελάγους της Ιταλίας.

Αυτό που είναι μοναδικό σε αυτήν την ομάδα, ωστόσο, δεν είναι η αθλητική της ικανότητα, αλλά η εθνική ταυτότητα των φιλάθλων της .

Οι οπαδοί του Κρότονα είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την ελληνική καταγωγή της πόλης τους, που ήταν ο αρχαιοελληνικός οικισμός του Κρότωνα, μια από τις πρώτες ελληνικές αποικίες που ιδρύθηκαν στη νότια Ιταλία.

Μέρος της ακμάζουσας αποικίας της «Magna Graecia», ο Κρότωνας ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους που έφυγαν από την περιοχή της Αχαΐας , ακριβώς απέναντί ​​της στην άλλη πλευρά του Ιονίου, πολύ πίσω το 710 π.Χ.

Οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Crotone αγκαλιάζουν τις ελληνικές ρίζες

Ωστόσο, παρά τους 27 αιώνες από την ίδρυση της πόλης και την εποχή μας, οι ποδοσφαιρόφιλοι του Κρότονα διατηρούν και γιορτάζουν την Αρχαία Ελληνική τους ταυτότητα.

Το μότο της ομάδας δεν είναι άλλο από τον όρο «Magna Grecia» και οι Κροτωναίοι υπερηφανεύονται ως «La Capitale Della Magna Grecia» (Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας .)

Τα δύο βασικά συνθήματα που ψάλλουν οι ποδοσφαιρόφιλοι της ομάδας του Crotone κάθε φορά που παίζει η ομάδα τους είναι «Salutate la Magna Grecia» (Υπόκλιση στη Μεγάλη Ελλάδα) και «Noi siamo la Magna Grecia» (Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα), και τα δύο. τονίζουν τις ελληνικές ρίζες της ομάδας.

Ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Crotone
Θαυμαστές του Crotone που δείχνουν ένα γιγάντιο πανό με τον χάρτη της περιοχής τους και το ελληνικό όνομα της πόλης τους, «Kroton». Φωτογραφία: FC Crotone

Το πανό της ομάδας δείχνει επίσης έναν χάρτη της νότιας Ιταλίας ή «Magna Graecia», με γραμμένο το αρχαιοελληνικό όνομα της πόλης «Κρότων», μαζί με τους αιώνες που έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες άποικοι στην περιοχή.

Οι περισσότερες από τις σημαίες των οπαδών του Crotone περιλαμβάνουν απεικονίσεις αρχαίων ελληνικών κρανών, φιγούρες Ελλήνων πολεμιστών και ελληνικά κλειδιά ή μαιάνδρους, και οι Έλληνες υπήκοοι είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν σε αυτή τη χαρούμενη κοινότητα οπαδών του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα αγωνίστηκε στο διάσημο πρωτάθλημα της Serie A της Ιταλίας από το 2016 έως το 2018, και τώρα ελπίζει ότι σύντομα θα επιστρέψει στην κατηγορία, κάνοντας τη …Magna Graecia και πάλι μεγάλη!

https://greekreporter.com/2022/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά