Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ενδέχεται ένα Boeing 747 να χρησιμοποιηθεί ως χώρος μουσείου

Η LAMDA Development προχώρησε, μέσω της θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε., στην υπογραφή σύμβασης με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.) για την αγοραπωλησία των τεσσάρων μη πλόιμων αεροσκαφών που βρίσκονται εντός του ακινήτου, όπου δημιουργείται η επένδυση του Ελληνικού.

Πρόκειται για τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing 727, Boeing 737, Boeing 747 και BAC1-11, τα οποία περιήλθαν στην πλήρη κυριότητα της εταιρείας.

Η συμφωνία, όπως επισημαίνει η LAMDA, ανοίγει μία νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων, με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος της τμηματικής απομάκρυνσης των αεροσκαφών από το ακίνητο.

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. και το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. δηλώνουν ότι η επίτευξη της μεταξύ τους συμφωνίας θέτει στέρεες βάσεις για την αξιοποίηση της κληρονομιάς της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Συμφωνία προβλέπει την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για την αξιοποίηση του Boeing 747, ως χώρου μουσείου.

Επιπλέον, το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. με την πολύτιμη εμπειρία του, θα συμβάλλει μελλοντικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας.

Η δημιουργία του μεγάλου έργου του Ελληνικού, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης, υλοποιείται με γνώμονα τον σεβασμό στην ιστορική και πολιτιστική παράδοση της περιοχής, ένα όραμα που με συνέπεια υπηρέτησε και το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. έως σήμερα», επισημαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση.

https://www.metaforespress.gr/aerop

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά