Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μόσχα, 12 Μαΐου 2023

Αγαπητοί φίλοι!

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σας προωθήσει ενημέρωση σχετικά με το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Έλληνες της Ρωσίας: γλώσσα, ιστορία, πολιτισμός»που διοργανώνεται από το Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοβ της Μόσχας (https://byzant.philol.msu.ru/hellinica/) .

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την περίοδο 14-16 Ιουνίου του 2023 στο Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας σε μικτή μορφή (μέσω της πλατφόρμας zoom / με φυσική παρουσία).

Στο συνέδριο θα εξεταστούν ζητήματα που σχετίζονται με τις μακραίωνες ελληνορωσικές σχέσεις στον τομέα της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού.

2023-05-12_11-05-55

Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου:

– γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμός των Ελλήνων της Ρωσίας,

– Ρωσο-ελληνικές σχέσεις στον τομέα της γλώσσας, της λογοτεχνίας, της τέχνης, του πολιτισμού,

– ιστορία των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας,

– νεοελληνική και ρωσική λογοτεχνία (συγκριτική μελέτη),

– ζητήματα ελληνικής λαογραφίας και εθνογλωσσολογίας,

– θέματα λογοτεχνικής μετάφρασης της ελληνικής λογοτεχνίας στα ρωσικά.

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την δήλωση συμμετοχής έως τις 25 Μαΐου 2023 μέσω της ηλεκτρονικής εγγραφής στην ιστοσελίδα:

https://lomonosov-msu.ru/eng/event/8206/

2023-05-12_11-06-20

Γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου θα είναι η ρωσική, η ελληνική και η αγγλική. Η διάρκεια των εισηγήσεων είναι έως 15 λεπτά. Μετά από κάθε ανακοίνωση προβλέπεται συζήτηση (5 λεπτά). Περισσότερες πληροφορίες δύνασθε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοβ της Μόσχας στον δικτυότοπο http://byzant.philol.msu.ru , καθώς και στον εξής κάτωθι σύνδεσμο http://www.hecucenter.ru/up/Greeks_Russia_2023_gr (1).pdf

2023-05-12_12-38-11

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις δύνασθε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση kongresskovaleva@gmail.com .

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. Η οργανωτική επιτροπή δεν καλύπτει τα έξοδα των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά