Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η κίνηση που εξουδετέρωνε τους αντιπάλους

https://www.e-radio.gr/post/

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κέρδισε επάξια μια θέση στις καρδιές των Ελλήνων, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Ο Τζίμι Λόντος, ο σύγχρονος Ηρακλής έμεινε στην ιστορία σαν ένας από τους καλύτερους αθλητές της πάλης.

Το όνομα του είναι Χρήστος Θεοφίλου, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1896, στο Κουτσοπόδι του Άργους. Ήταν το μικρότερο παιδί μιας οικογένειας που μετρούσε 13 παιδιά. Η οικογένεια του ήταν βιοπαλαιστές και απο πολύ μικρή ηλικία ο πιτσιρίκος Χρήστος χρειάστηκε να εργάζεται για να συμπληρώνεται το εισόδημα της οικογένειας.

Εργαζόταν ως βοσκός στα γειτονικά χωριά, και από τις οικονομίες που έκανε, πλήρωσε το εισιτήριο για τις ΗΠΑ. Η οικογένεια είχε αποφασίσει να μεταναστεύσει για ένα καλύτερο αύριο τόσο του ίδιου, όσο και όλης της οικογένειας.

Λόγω της υπερβολικής του δύναμης έβρισκε εύκολα δουλειά ως οικοδόμος αλλά και ως αχθοφόρος στο λιμάνι. Εργάστηκε ακόμη και ως μοντέλο για ζωγράφους. Μέχρι που ήρθε η πρόταση εργαστεί ως παλαιστής σε τσίρκο.

Εκεί η φήμη του έφτασε σε όλες τις πολιτείες, και όλοι πλήρωναν εισιτήριο για να δούνε τον Έλληνα Θεό, με τηνυπερφυσική δύναμη.

Στα 16 του πάλεψε πρώτη φορά επαγγελματικά, και τότε ήταν που άλλαξε το όνομα του στο εύηχο Τζίμι Λόντος.

Η φήμη του ξεπέρασε τις ΗΠΑ. Ταξίδεψε και αγωνίστηκε σε 32 χώρες. Όλοι ήθελαν να δουνε τον Τζίμι και το αεροπλανικό του κόλπο, με το οποίο εξουδετέρωνε τους αντιπάλους.

Έδωσε 2500 αγώνες και έχασε ελάχιστες φορές. Δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα και όσες τον κάλεσαν για φιλανθρωπικό σκοπό ήταν εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά