Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

         ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΠΑΝΟ

Σου γράφω με μια θερμή οικειότητα, παρότι δεν θυμάμαι και απορώ, πως δεν είχαμε γίνει φίλοι, αφού είχαμε έναν τόσον εγκάρδιο κοινό φίλο, (και συνεργάτη). Τον ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ, ΠΛΕΟΝ, ΚΩΣΤΑ ΞΕΝΑΚΗ. Του οποίου  από τις 20 Μαρτίου το τηλέφωνο δεν απαντούσε στα καθημερινά μου τηλεφωνήματα που είχαμε.

Είχα αρχίσει να ανησυχώ αλλά δεν με είχε πάρει η κόρη του να μου το ειπεί. Οπότε σκέφτηκα  και πάτησα το όνομά του στο διαδίκτυο, οπότε όταν είδα τον τίτλο σου, πριν λίγη ώρα αφού διάβασα και το βιογραφικό σου, δεύτερη απορία μου: Πώς εκεί στο ΕΙΡ εγώ από το 1959 μέχρι το 2005 «ξημερωβραδιαζόμουνα», αρχικά  στην Εκπομπή του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΑΜΑΚΗ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ»  και εν συνεχεία δεκάδες εκπομπές μου στο Ραδιόφωνο, μερικές και στην Τηλεόραση, (αναφέρομαι στο ΕΙΡ χωριστά, ανάλογες εκπομπές και στην ΥΕΝΕΔ).

Με τον ΚΩΣΤΑ είχαμε πάρει αρκετά βραβεία στα Φεστιβάλ Τραγουδιού Μαγιόρκας και Βαρκελώνης, αλλά από το 1960 νομίζω άρχισε η φιλία μας, διότι εγώ ήμουν καλλιτεχνικός συντάκτης στην Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και μάλιστα μου εξομολογείτο και τα προσωπικά του….. ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ¨Πολλές δεκάδες συνεντεύξεις έχουμε κάμει, τόσο στο ΕΙΡ ΑΛΛΆ ΚΑΙ στα ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ  ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, συνεργαζόμουνα από το 1961, μετά το 1966 εκπροσωπούσα….91 τέτοια ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και το ΡΙΚ, Εφημερίδες και Περιοδικά μηδέ εξαιρουμένης και της «πατρίδος» σου ως ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΟΥ. ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ  ΧΏΡΑΣ ΠΟΥ ΈΧΩ ΑΡΚΕΤΈΣ ΦΟΡΈΣ  ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ,  ΙΔΙΩΤΙΚΑ, Ως ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΎΩΝ ΠΡΟΈΔΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΕΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗ  ΛΥΜΠΕΡΟΠΗΛΟ  ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΪΡΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΑΠΌ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΠΊΣΚΕΨΕΙΣ,

ΜΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ  ΑΞΕΧΑΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΝ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΝ…………………

Αλλά αγαπητέ μου ΠΑΝΟ, μακρηγόρησα εσκεμμένως, για να καταλαγιάσω τον αιφνιδιασμό και την συγκίνησή μου από το απροσδόκητο νέο σου………δια του επίσης σπουδαίου τραγουδιστή και φίλου ΤΕΡΡΗ ΧΡΥΣΟΥ  – έχει ερμηνεύσει και ο ΤΕΡΡΗΣ τραγούδια σε στίχους μου.

Σε ευχαριστώ  πάντως,  έμαθα  γιατί δεν απαντούσε και δεν απαντάει ακόμη το τηλέφωνό του.

Νομίζω, ότι την αξιόλογη σταδιοδρομία σου στην Ελλάδα οφείλεις και στην πρώτη αναπνοή ΚΑΙ ΠΝΟΗ που πήρες από την πόλη και την χώρα από την απέναντι Ακτή της Μεσογείου μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεργάτης ΜΜΕ, Εφημερίδων, Ιστοσελίδων, Προσωπικοτήτων  ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά