Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η πολυεθνική εταιρεία Chevron συνεργάζεται με τον ελληνικό Όμιλο Αγγελικούση για να διερευνήσει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά αμμωνίας.

Η αμμωνία στην υγρή της μορφή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος φορέας για το υδρογόνο. Η συνεργασία θα έχει ως στόχο την προώθηση της τεχνικής και εμπορικής αξιοποίησης της αμμωνίας, ιδιαίτερα ως εξαγωγή για αγορές πετροχημικών, ηλεκτρικής ενέργειας και κινητικότητας.

Ο αμερικανικός κολοσσός είπε ότι η Chevron Shipping Company και ο «βραχίονας» ενεργειακής μετάβασης της Angelicoussis Green Ships, θα αξιολογήσουν την αγορά μεταφοράς αμμωνίας, την υπάρχουσα υποδομή, τις πτυχές ασφάλειας της αμμωνίας, τις πιθανές απαιτήσεις πλοίων επόμενης γενιάς και ένα προκαταρκτικό σύστημα μεταφοράς αμμωνίας μεταξύ των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι μελλοντικές ευκαιρίες θα επικεντρωθούν σε πρόσθετες παγκόσμιες αγορές, πρόσθεσε η Chevron.

Σχολιάζοντας μέσω του LinkedIn, ο Μαρκ Ρος, πρόεδρος της Chevron Shipping Company, είπε ότι η νέα συμφωνία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της θαλάσσιας μεταφοράς αμμωνίας και της χρήσης της αμμωνίας ως ασφαλούς και βιώσιμου θαλάσσιου καυσίμου.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών χρονολογείται από το 2000 και έκτοτε έχει εξελιχθεί από συμβατικά πλοία σε πολλαπλούς μεταφορείς LNG, καθώς και κοινή εργασία σε πρωτοβουλίες ενεργειακής μετάβασης.

«Μέσα από τη συνεργασία με τη Chevron Shipping Company σε αυτή τη μελέτη, στοχεύουμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην προετοιμασία των βιομηχανιών μας για τη μετάβαση σε δραστηριότητες με χαμηλές εκπομπές άνθρακα», δήλωσε η Μαρία Αγγελικούση, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Αγγελικούση, προσθέτοντας:

«Ο συνδυασμός της πολυετούς εμπειρίας μας στη θαλάσσια μεταφορά υγρών και αέριων πηγών ενέργειας με την τεράστια εμπειρία της Chevron στον κλάδο της ενέργειας, παρέχει μια σταθερή βάση για αυτήν την προσπάθεια».

https://www.newsbreak.gr/epixeiriseis/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά