Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Άμεση η αντίδραση δήμου και φορέων για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε χωριό της

Συναγερμός για τοποθέτηση ανεμολογικού ιστού σε χωριό της Εύβοιας σήμανε την Παρασκευή 7 Απριλίου και συγκεκριμένα στον δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Πιο αναλυτικά, η πληροφορία ανέφερε ότι εταιρεία εγκατάστασης ανεμογεννητριών σχεδίαζε να προχωρήσει στην τοποθέτηση ανεμολογικού ιστού για την συλλογή δεδομένων, έτσι ώστε στη συνέχεια να εγκατασταθεί στην περιοχή αιολικό πάρκο στο χωριό Κάδι.

Το Κάδι είναι ένα χωριό κοντά στις Κονίστρες, το οποίο ανήκει στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου και έχει περίπου 190 κατοίκους, ενώ είναι κτισμένο στους πρόποδες των Κοτύλαιων

Η αντίδραση του δήμου ήταν άμεση, καθώς εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κίνηση αυτή, μετά από ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
«Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και με ξεκάθαρη στάση όλων των δημοτικών παρατάξεων διαφωνεί με την τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών στο Δήμο μας και ιδιαίτερα στις προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλλους όπως τα Κοτύλαια.
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι σύλλογοι και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να ανατρέψουν τα σχέδια όσων επιθυμούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του τόπου μας με το τρόπο που έχουμε αποφασίσει», αναφέρει η ανακοίνωση.
https://www.evima.gr/eidiseis-evvoia/ev

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά