Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ζούμε σε μια σκοτεινή περίοδο. Καθημερινά διαπράττονται εγκλήματα που μας καθηλώνουν. Που καταστρέφουν ζωές. Απάνθρωπες πράξεις που δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε τίποτα άλλο. Το άδικο μαστίζει την κοινωνία μας και εμείς αμέτοχοι σ’ έναν φαύλο κύκλο βιαιότητας και αβεβαιότητας μένουμε να κοιτάμε.

Φόβος και θυμός επικρατεί. Νεκρώνει τη σκέψη μας και την καρδιά μας και εμείς μένουμε να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα.

Υπάρχουν άνθρωποι τέρατα. Τον τελευταίο καιρό έχουν βγει πολλοί από αυτούς στην επιφάνεια. Τους αντικρίζουμε με φόβο και αποτροπιασμό. Όμως μένουμε να τους κοιτάζουμε  ανίσχυροι να συνεχίζουν το έργο τους.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι με Α κεφάλαιο.

Είναι αυτοί που μας εμπνέουν.

Μας δίνουν θάρρος και κουράγιο με τις πράξεις τους.

Μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο αισιόδοξα.

Μας διδάσκουν αξίες και ιδανικά. Αυτές που θα έπρεπε να είναι πρωτεύων ρόλος στη ζωή μας και όχι τα υλικά αγαθά. Αυτοί που οι αξίες και τα ιδανικά τους είναι πάνω από τον εγωισμό και την αυταρέσκειά τους∙ που ακόμη και μέσα από τον μεγαλύτερο πόνο τους προσπαθούν να βοηθήσουν.

Άγγελοι επί γης.

Αυτούς τους ανθρώπους αγαπώ και τους κοιτώ με δέος.

Εύχομαι να γίνω έστω και λίγο σαν αυτούς!

Μου δίνουν ελπίδα, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!

Για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς μίσος.

Γιατί αυτό αντικρίζουμε καθημερινά. Ο κόσμος μας βρίσκεται σε πόλεμο ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Αν προσπαθήσουμε έστω και λίγο για το καλό, ένα μικρό βήμα την κάθε μέρα∙ ένα μικρό λιθαράκι κάνει την διαφορά! Μπορεί να γίνει αλλαγή αν το θελήσουμε!

Εύχομαι όλοι μας να γνωρίσουμε έναν από αυτούς.

Εύχομαι σιγά σιγά να γίνουμε σαν αυτούς.

Εύχομαι να μεγαλώσουμε έναν από αυτούς .

Να διδάξουμε στα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι από εμάς. Μόνο έτσι ο κόσμος μας θα γίνει ομορφότερος. Μονό με όμορφους ανθρώπους. Μόνο έτσι θα ανακτήσουμε τη χαμένη αθωότητά μας. Με το να γίνουμε άνθρωποι που νοιάζονται.

Να γίνουμε άνθρωποι ξανά!

 

Για την ομάδα του Authoring Melodies

Μαρία Μουρούκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά