Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ Για μια ακομα φορα και η Ελλαδα δειχνει το προσωπο της και στην προστασια του περιβαλλοντος ..

    Ενα  πολιτικο πρόσωπο   και σε αυτον τον τομέα … οπως και στην Ιστορια – βλεπε Τυμβο Σαλαμινας …. ειναι επιφανειακή , και ας λεει οτι το περιβάλλον ειναι ..προτεραιότητα της ..

   Μια προστασια που ΄΄επιβραβεύτηκε ΄΄ απο την καμπάνα , για μια ακομα φορα απο την Ε.Ε στην χωρα μας …

   Φυσικα και ο τοπο μας  δεν θα μπορούσε  να ειναι εξαιρεση ..

.. Η παιδεία μας  η κακη νοοτροπία μας  ,αλλα και η τοπικη πολιτικη διαχρονικά εχει πολυ μεγαλη ευθύνη για τα άσχημα του τοπο μας ..       Για την ελλειπη προστασια και παιδεια  στην   προστασια του περιβαλλοντος  που ζουμε  ..

ΑΡΘΡΟ

Την παραπομπή της Ελλάδας και ακόμα πέντε κρατών, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε σήμερα Πέμπτη (26/1) η Επιτροπή επειδή δεν απέτρεψε την πρόκληση ζημιών στη φύση από ξένα είδη φυτών και ζώων (χωροκατακτητικά ξένα είδη).

Τα χωροκατακτητικά ξένα είδη είναι φυτά και ζώα τα οποία εισάγονται τυχαία ή σκοπίμως σε φυσικό περιβάλλον στο οποίο δεν απαντώνται κανονικά. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα δεν εφάρμοσε διάφορες διατάξεις του ευρωπαϊκού κανονισμού για την πρόληψη και διαχείριση της εισαγωγής και εξάπλωσης χωροκατακτητικών ξένων ειδών.

Ο εν λόγω κανονισμός προβλέπει μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε ολόκληρη την ΕΕ. Η Ελλάδα δεν εκπόνησε, δεν εφάρμοσε και δεν κοινοποίησε στην Επιτροπή σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των σημαντικότερων διαδρομών εισαγωγής και εξάπλωσης χωροκατακτητικών ξένων ειδών. Η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2021 και αιτιολογημένη γνώμη το Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα, καθώς και πέντε ακόμη κράτη-μέλη (Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία) δεν έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις τους και οι προσπάθειες που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα δεν ήταν ικανοποιητικές και επαρκείς. Επομένως, η Επιτροπή παραπέμπει τα εν λόγω κράτη μέλη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή :https://www.cnn.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά