Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τι είναι, όμως, αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό μετά από μία συνεδρία γιόγκα;

✴️Μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης
✴️Αδρανοποιείται για λίγο το συμπαθητικό νευρικό σύστημα( το τμήμα του αυτόνομου νευρικού συστήματος που δίνει απάντηση μάχης ή φυγής) και ενεργοποιείται περισσότερο το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Το τελευταίο είναι υπεύθυνο για την σωματική χαλάρωση, τον βραδύτερο καρδιακό παλμό και την ισορροπία στην κυκλοφορία του αίματος. Λειτουργίες, δηλαδή, που συμβάλλουν στην μείωση του άγχους.
✴️Παράγονται ενδορφίνες, οι γνωστές ως ορμόνες της χαράς.
✴️βοηθάει στην τόνωση της αυτοεκτίμησης μέσα από το κομμάτι της αυτεπίγνωσης.
✴️Η γιόγκα σου δείχνει τον δρόμο της μη επικριτικής συμπεριφοράς( απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους), της πλήρους αποδοχής του εαυτού και της κατανόησης των αδυναμιών αλλά και των όμορφων ποιοτήτων που έχει κάθε άνθρωπος.
✴️Τέλος, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί το κομμάτι της ενσυνείδησης. Η γιόγκα μέσα από συνειδητή κίνηση και αναπνοή σε φέρνει στο εδώ και στο τώρα. Στην μόνη ιερή στιγμή που υπάρχει. Στην παρούσα στιγμή. Την στιγμή όπου το σώμα υποκλίνεται στο νου, και ο νους στην καρδιά. Οι τρεις αυτές πτυχές του ιδίου όντος συναντιούνται στον κάθετο χρόνο των αισθήσεων και βιώνουν την παρούσα στιγμή στο 100% του εαυτού τους. Αίσθηση πληρότητας και ευφορίας διαπερνά κάθε μικροσκοπικό κύτταρο του κορμιού επιτρέποντάς το να αναβλύζει αρώματα ευτυχίας.
✴️Η τόνωση της αυτοπεποίθησης και η συγκέντρωση του νου στο εδώ και το τώρα συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην ψυχολογία του ασκούμενου και του πυροδοτεί ξανά το έναυσμα για ζωή.

Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά