Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ     Γίνετε να συλληφθεί μια συνοδος εκπαιδευτικος λογο της επικίνδυνης και  αποτρόπαια πράξη μαθητή σε μαθητική  εκδρομή στα Γιάννενα ;;;;;;;;;

    Στην Ελλάδα ολα γινονται …………………

   Και μάλιστα για τους δημιουργούς – αυτουργοί ..τους  γονεις αυτού του …μην πω ..  του ανήλικου μαθητή σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του και ….  αφέθησαν ελεύθεροι.

    Κάποιοι ΄΄γονεις ΄΄τι παιδιά τελικα θα παραδώσουν στην κοινωνία μας ;;;

   Αυτοφώρω η Καθηγήτρια .. ελεύθεροι οι γονεις και ο μαθητης !!!!!

   Παραλογισμος  ή αδυναμία απόδοσης ευθυνών ;;;;

 

ΑΡΘΡΟ

Καθηγητές- συνοδοί σχολικών εκδρομών, φαίνεται να παίζουν κορώνα- γράμματα την προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη, απροστάτευτοι από την ίδια την Πολιτεία σε περιπτώσεις κρίσεων….

Την πλήρωσε η εκπαιδευτικός τελικά για τον μαθητή που, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έβαλε με αεροβόλο πιστόλι εναντίον αστυνομικού στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο μαθητής βρισκόταν εκεί σε σχολική εκδρομή και ο αστυνομικός εκτελούσε υπηρεσία τροχαίας αστυνόμευσης.

Μετά τη σύλληψη του  μαθητή , συνελήφθη η εκπαιδευτικός, η οποία συνόδευε στην εκδρομή μαθητές του σχολείου όπου φοιτά και ο ανήλικος.

Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί σηκώνουν όλο το βάρος των ευθυνών και όλοι ζητούν από αυτούς να είναι υπεύθυνοι για τα πάντα, να είναι γνώστες των πάντων, και κυρίως να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα για οποιοδήποτε κακό προκύψει, φταίνε δε φταίνε… Ανεπιθύμητα συμβάντα πάντα θα υπάρχουν στις σχολικές εκδρομές, αλλά δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός να είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας ή ο “αποδιοπομπαίος τράγος” που θα φορτώνεται κάθε φορά τις ευθύνες.

Σε βάρος των γονέων του ανήλικου μαθητή σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του και αφέθησαν ελεύθεροι.

Τακτική δικάσιμο όρισε για τον Δεκέμβριο του 2023 ο εισαγγελέας Ιωαννίνων για τον 15χρονο μαθητή από το Άργος, που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Τι προηγήθηκε

Χθες το απόγευμα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μαθητής έβαλε με αεροβόλο πιστόλι εναντίον αστυνομικού στο κέντρο της πόλης, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία τροχαίας αστυνόμευσης και ακολούθησε η σύλληψή του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κατασχέθηκαν το αεροβόλο πιστόλι και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων.

Σχολικές εκδρομές :«Κάνουμε το σταυρό μας και ξεκινάμε»

Λυγίζουν μπροστά στο παρακλητικό βλέμμα των μαθητών τους που τους ζητούν να τους συνοδεύσουν στις σχολικές εκδρομές. Θεωρούν ότι οι εκδρομές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δεν θέλουν να στερήσουν από τα «παιδιά» τους τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών εξορμήσεων. Εστω κι αν οι ίδιοι θα χάσουν τον ύπνο τους στην κυριολεξία για όσες ημέρες θα διαρκέσει η σχολική εκδρομή. Καθηγητές- συνοδοί σχολικών εκδρομών, φαίνεται να παίζουν κορώνα- γράμματα την προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη, απροστάτευτοι από την ίδια την Πολιτεία σε περιπτώσεις κρίσεων….

https://drepani.gr/index.php/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά