Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Κοπάδι αγριογούρουνων κολυμπά κόντρα στο ρεύμα του ποταμού

Η δύναμη και οι ικανότητες των αγριόχοιρων είναι γνωστές. Ένα ζώο που καταφέρνει πολλές φορές να μετατρέψει την αντιξοότητα σε πλεονέκτημα.

Το νερό είναι ένα από τα αγαπημένα τους στοιχεία και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες για να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Συν τοις άλλοις, τα αγριογούρουνα είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Διασχίζουν το νερό για να αναζητήσουν πηγές τροφής, να ξεφύγουν από κάποιον κίνδυνο ή να βρουν καλύτερο βιότοπο.

Εδώ είναι ένα βίντεο όπου ένα κοπάδι αγριογούρουνων, περίπου 25 στον αριθμό, κολυμπάει κόντρα στο ρεύμα του ποταμού κάτω από μια γέφυρα.

Παρά τη δύναμη του ρεύματος, οι αγριόχοιροι καταφέρνουν να το διασχίσουν με σιγουριά για να φτάσουν στην απέναντι όχθη. Εντυπωσιακές εικόνες που απαθανάτισε προφανώς ένας περιπατητής.

Τα αγριογούρουνα είναι σαν πλωτά, το σώμα τους μπορεί φυσικά να επιπλέει στο νερό, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να κουνήσουν τα πόδια τους για να κολυμπήσουν.

Η φυσική τους ικανότητα στο κολύμπι επιτρέπει στους αγριόχοιρους να κολυμπούν σε ποτάμια, ρυάκια, λίμνες αλλά και θάλασσες υπό συνθήκες.

 

https://www.kynigesia.gr/perivallon

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά