Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ζω με επίγνωση «! τι σημαίνει αυτο;
Η γιόγκα παρακολουθεί όλες τις πτυχές της ύπαρξής μας – σώμα, μυαλό, αναπνοή, συναισθήματα και τον εσωτερικό Εαυτό. Η επίγνωση της αναπνοής σας καθιερώνει στην παρούσα στιγμή.
🔶️ σωματική επίγνωση!
Οι ασάνες συμβάλλουν στη σωματική ευεξία. Οι στάσεις της γιόγκα που γίνονται με πλήρη επίγνωση παρέχουν ένα απαλό μασάζ σε όλα τα εσωτερικά όργανα και σας οδηγούν σε μια χαλαρή κατάσταση του νου.
Η γιόγκα σάς βοηθά να συνειδητοποιήσετε το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των πόνων ή της δυσφορίας σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Είναι δυνατό να απαλλαγείτε από τον πόνο, δίνοντας απλώς την προσοχή σας σε αυτόν. ( μήπως σας έχεις συμβεί ηδη;)
Το μυστικό της επίγνωσης είναι να παρακολουθείτε απλώς όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα και στο μυαλό – ως μάρτυρας. Μην αντιστέκεστε, αλλά παρακολουθήστε!
🔶️επίγνωση των σκέψεων!
Το μυαλό ταλαντεύεται μπρος-πίσω, από το παρελθόν στο μέλλον, πνίγοντάς σας σε μια δίνη σκέψεων, ανησυχιών, φόβων… Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σπάσετε αυτήν την αλυσίδα σκέψεων είναι να αποκτήσετε επίγνωση των σκέψεων. Η αναπνοή είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση του νου. Η γιόγκα με ασάνες, πραναγιάμα, διαλογισμός… μπορεί να σας καθοδηγήσει απαλά σε αυτό το εσωτερικό ταξίδι!
🔶️ επίγνωση στην συμπεριφορά!
Αποκτάς μια δεξιότητα στην αντιμετώπιση ανθρώπων και καταστάσεων. Δεν αντιδράτε σε καταστάσεις ή σε όσα λένε οι άνθρωποι, αλλά απαντάτε με ψυχραιμία. Όταν το μυαλό έχει επίγνωση, μπορείτε να είστε προνοητικοί αντί προκλητικοί – στον λόγο και τις πράξεις σας.
«Πρόσεχε τις ‘Σκέψεις’ σου, γίνονται λέξεις.
Πρόσεχε τα «Λόγια» σου, γίνονται πράξεις.
Πρόσεχε τις «Δράσεις» σου, γίνονται συνήθειες.
Πρόσεχε τις ‘Συνήθειες’ σου, γίνονται χαρακτήρας.
Παρακολουθήστε τον «Χαρακτήρα» σας, γιατί γίνεται το πεπρωμένο σας.»
– Σρι Σρι Ράβι Σανκάρ
με αγάπη,
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά