Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γιόγκα και ορθοπεδικες παθήσεις!
Πάνε οι εποχές που μόνο ηλικιωμένοι είχαν αυτά τα προβλήματα. Σήμερα ακόμη και τα παιδιά και οι μεσήλικες υποφέρουν από ορθοπεδικά νοσήματα και έχει γίνει ένα μείζον ζήτημα υγείας που επιμένει χρόνια.
Ορθοπεδική ασθένεια είναι κάθε ασθένεια που σχετίζεται με τους μύες, τα οστά, τους συνδέσμους ή τους χόνδρους στο ανθρώπινο σώμα. Κάθε οστό, ιστός, χόνδρος ή σύνδεσμος είναι μέρος της σκελετικής δομής και καθένα από αυτά είναι ένας δυνητικός συντελεστής σε ορθοπεδικές παθήσεις. Οπότε η προσπάθεια να αποδοθεί η αιτία των ασθενειών σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος και ακόμη και η πρόβλεψή τους, είναι πολύ δύσκολο.
Η γιόγκα είναι ένας φυσικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παθήσεις χωρίς να αντικαθιστά τον γιατρό, τα φάρμακα και την οποία άλλη θεραπεία σας έχει ζητηθεί να τηρήσετε.
Υπάρχει μια σειρά από Aasana που στοχεύουν ειδικά στην ενίσχυση των μυών και των οστών, τα οποία εάν εξασκούνται σωστά και τακτικά, θα θεραπεύσουν το πρόβλημα οριστικά.
Παρατηρείται συχνά από ειδικούς και επαγγελματίες ότι τα asana δεν είναι παρά τεχνικές που παρέχουν τέντωμα και χαλάρωση στους μύες και τα οστά και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του χρόνιου πόνου όπως πόνους στη μέση, αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τα οστά και τους μύες.
«Η Αμερικανική Οστεοπαθητική Ένωση έχει δηλώσει ότι «η διατήρηση μιας τακτικής πρακτικής γιόγκα μπορεί να προσφέρει οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία». Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν τη μείωση του άγχους, την ενδυνάμωση του μυαλού και του σώματος, τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ του μυαλού και του σώματος και άλλα παρόμοια.»
Ποια όμως είναι τα πλεονεκτήματα της γιόγκα;
1. Ευκαμψία
Η έλλειψη κινητικότητας κάνει τις αρθρώσεις να αισθάνονται δύσκαμπτες, κάτι που μπορεί να συμβάλει στον πόνο και την ενόχληση. Οι διατάσεις που σχετίζονται με τη γιόγκα είναι ήπιες και μπορούν να εστιαστούν στο μέρος του σώματος που χειρουργήθηκε. Οι παρατεταμένες διατάσεις στη γιόγκα μπορούν να αυξήσουν τη συνολική ευελιξία στο σώμα και να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης αυξάνοντας τη ρευστότητα και την κυκλοφορία. Η ευελιξία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών.
2. Ασφάλεια
Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης χαμηλού αντίκτυπου. Μετά την ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση, δεν συνιστάται να κάνετε οποιοδήποτε είδος άσκησης υψηλής πρόσκρουσης που θα ασκήσει σημαντική πίεση στις αρθρώσεις και τα οστά.
3. Ενδυνάμωση και ισορροπία
Η γιόγκα δεν απαιτεί γενικά βάρη ή άλλο εξοπλισμό άσκησης. Αντίθετα, η γιόγκα χρησιμοποιεί το βάρος του σώματός σας για να χτίσει δύναμη. Η γιόγκα εστιάζει σε έναν ισχυρό πυρήνα, ο οποίος βοηθά στη βελτίωση της συνολικής ισορροπίας για το σώμα.
Καλό είναι πάντα πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε είδους άσκηση να συμβουλευεστε τον γιατρό σας όταν υπάρχει γνωστό ή ένδειξη πως υπάρχει κάποιο θέμα ορθοπεδικο!
Καλή πρακτική,
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά