Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αγαπάς και φροντίζεις τον εαυτό σου? Ενημερώνεσαι για τα προϊόντα  και τις νέες τάσεις? Και τώρα η ερώτηση παγίδα: ακολουθείς βήμα βήμα όσα μαθαίνεις ή τα προσαρμόζεις στα μέτρα σου? Όχι,όχι, θύμα δεν είσαι. Εσύ baby ξέρεις να labeis!
Ποια όμως είναι τα δικά σου δεδομένα?Ας ξεκινήσουμε από την αρχή:

Τι σχήμα προσώπου έχεις?

Το  σχήμα του προσώπου είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να επιλέξεις το στυλ των μαλλιών, το χτένισμα και το κούρεμα,  τον τρόπο που τοποθετείς το ρουζ στα μάγουλα.  Σου δείχνει που θα σκιάσεις αλλά   και ποια σημεία θα φωτίσεις με το μακιγιάζ  για να φαίνεται πιο όμορφο. Ακόμα και τα αξεσουάρ που θα επιλέξεις,  πρέπει να είνα τα κατάλληλα.
Πως θα βρείς το σχήμα του δικού σου προσώπου ? Το σχήμα του καθορίζεται από τη απόσταση που συνδέει τα οστά στις δύο άκρες του μετώπου, την απόσταση των  οστών των ζυγωματικών,  των οστών της κάτω γνάθου, και το μήκος του καθορίζεται από την απόσταση της κορυφής του μετώπου από τις ρίζες των μαλλιών μέχρι την άκρη του πιγουνιού.
Τράβηξε τα μαλλιά σου πίσω, αν είναι κοντά φόρεσε μία στέκα ή μια κορδέλα.
Χρησιμοποίησε μια μεζούρα για να κάνεις τις παρακάτω μετρήσεις μπροστά σε ένα καθρέφτη (σημείωνέ τις).

  • Μέτρησε την απόσταση από την κορυφή του μετώπου και τις ρίζες των μαλλιών, μέχρι το πιγούνι.
  • Μέτρησε  την απόσταση των οστών του μετώπου. Η μέτρηση πρέπει να γίνει στη μέση του μετώπου από την μία άκρη μέχρι την άλλη στις ρίζες των μαλλιών.
  • Μέτρησε  την απόσταση των ζυγωματικών. Από τις ρίζες των μαλλιών κοντά στο ένα αυτί μέχρι το άλλο.
  • Μέτρησε την απόσταση των οστών της κάτω γνάθου από την άκρη της μιας γωνίας που σχηματίζουν τα οστά, περάστε τη μεζούρα μπροστά από τα χείλη, ως την άλλη.

Σημείωσες τις μετρήσεις? Σε ένα χαρτί σχημάτισε με ένα χάρακα και ένα μολύβι το σχήμα από τις μετρήσεις που βρήκες, ενώνοντας όλα τα σημεία.

Οβάλ πρόσωπο:  Το οβάλ πρόσωπο θεωρείται το ιδανικότερο σχήμα προσώπου. Έχει απαλές στρογγυλεμένες γραμμές  και έντονα ζυγωματικά. Αν έχεις οβάλ πρόσωπο είσαι  προνομιούχος γιατί  δεν  δυσκολεύεσαι στο μακιγιάζ ούτε στο στυλ των μαλλιών σου  αφού ότι και να επιλέξεις  ταιριάζει στο σχήμα που έχεις.

Στρογγυλό πρόσωπο: Το στρογγυλό πρόσωπο έχει έντονα μάγουλα και σχεδόν το ίδιο μήκος και πλάτος. Αυτό σημαίνει ότι το μακιγιάζ και τα μαλλιά που θα επιλέξεις θα πρέπει να δημιουργούν τις απαραίτητες γωνίες και να το λεπταίνουν.

Τετράγωνο πρόσωπο: Το τετράγωνο πρόσωπο έχει το ίδιο πλάτος στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στα οστά της κάτω γνάθου. Το μακιγιάζ και το στυλ  επιλογής σου για τα μαλλιά,  θα πρέπει να απαλύνει τις γωνίες του.

Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο: Το σχήμα του είναι μακρόστενο. Έχει μεγαλύτερο μήκος και μικρότερο πλάτος . Αν έχεις μακρόστενο πρόσωπο το μακιγιάζ  και το στυλ των μαλλιών που θα επιλέξεις, θα πρέπει να ισορροπεί τις αποστάσεις μήκος-πλάτος.

Διαμάντι: Το σχήμα διαμάντι σχηματίζει στενές γωνίες στο μέτωπο και το πιγούνι και πλαταίνει στην μέση δηλ. στην περιοχή των ζυγωματικών. Το μακιγιάζ και το στυλ των μαλλιών που θα επιλέξεις θα πρέπει να στρογγυλεύει τις έντονες γωνίες του και να δίνει μια πιο οβάλ αίσθηση.

Τριγωνικό πρόσωπο: Το τριγωνικό πρόσωπο έχει μεγάλη βάση, έντονες γωνίες στα οστά της κάτω γνάθου και στενεύει στην κορυφή του μετώπου. Αν έχεις αυτό το σχήμα προσώπου θα πρέπει να επιλέξεισ μακιγιάζ και στυλ μαλλιών το οποίο θα δίνει περισσότερο πλάτος στην απόσταση των οστών του μετώπου και θα απαλύνει τις γωνίες της κάτω γνάθου.

Ανάποδο τρίγωνο: Αυτό το σχήμα προσώπου έχει πλατύ μέτωπο ψηλά ζυγωματικά και είναι πολύ στενή γωνιά που σχηματίζεται ενώνοντας τα ζυγωματικά με το πιγούνι. Το μακιγιάζ και το στυλ των μαλλιών που θα επιλέξεις θα πρέπει να στενεύουν την απόσταση του μετώπου και θα απαλύνουν την γωνία αυτή πλαταίνοντας λίγο την απόσταση των ζυγωματικών.

Σχήμα καρδιάς: Το σχήμα αυτό έχει στρογγυλεμένες κορυφές στην περιοχή του μετώπου πλαταίνει στην περιοχή των ζυγωματικών και καταλήγει σε γωνία στο πιγούνι. Αν έχεις αυτό το σχήμα προσώπου θα πρέπει να επιλέξεις μακιγιάζ και σχήμα μαλλιών τα οποία θα μικραίνουν την απόσταση των οστών του μετώπου και θα στρογγυλεύουν την κορυφή του.

https://maninamag.wordpress.com/baby

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά