Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Όταν οι Έλληνες αρέσκονται στο να αυταπατώνται
Απο τον Γιωργο Σκλαβουνο
Ελπίζοντας μια Συνταγματικη διακυβέρνηση απο τους Νεότουρκους…….Κάποιοι οπως τότε έτσι και σήμερα συνεχίζουν αυτοκτονικά να αυταπατώνται.//
Ελληνική χαλκογραφία Κάτω αριστερα./Ζήτω το Σύνταγμα στα Ελληνικά,τα Αραβικά τα Γαλλικά./Στο βάθος μια Ελληνική σημαία…πίσω απο τις τουρκικές σημαίες.
<<<Πολλοί Έλληνες της Κωνσταντινούπολης δέχτηκαν με ενθουσιασμό την κίνηση των Νεότουρκων και συμμετείχαν στις διαδηλώσεις με Οσμανικές και ελληνικές σημαίες, που έγιναν μαζί με Τούρκους , Αρμένιους και Εβραίους. Εκτός τούτου συνεισέφεραν οικονομικά για την επιστροφή αυτών που βρίσκονταν σε εξορία.
H αλλαγή στην Οσμανική Αυτοκρατορία επέφερε ενθουσιασμό τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην κοινή γνώμη στην Ελλάδα. Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες ότι η συνεργασία των Ελλήνων με τους Τούρκους στην Οσμανική Αυτοκρατορία, υπό το νέο καθεστώς, θα έδινε νέες ευκαιρίες.
Στην Αθήνα οργανώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ του νέου Συντάγματος. Εκδηλώσεις ενθουσιασμού προκάλεσαν στους Έλληνες της Πόλης οι επισκέψεις Ελλήνων επισήμων και Αθηναίων εκδρομέων στην Κωνσταντινούπολη.>>Το κείμενο είναι απόσπασμα απο άρθρο του κ. Σταυρου Τσερπε στο Liberal 26 Απριλιου 2020.με τίτλο Σχέσεις Ελλήνων Νεοτούρκων. //Καποιοι επιμενουν αυτοκτονικά στις αυταπάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά