Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Πώς να διαλέξω τον δάσκαλο που θα κάνω γιόγκα;
Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε ένα μάθημα, το οποίο πολλές σχολές σας το προσφέρουν δωρεάν.
Είναι σημαντικό να νιώθετε οικειότητα μαζί του και εμπιστοσύνη.
Ο Δάσκαλος χρειάζεται να είναι πιστοποίημένος τουλάχιστον σε 200 ώρες από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό οργανισμό και να ανανεώνει συνεχώς την γνώση του, στα πλαίσια της προσωπικής του πορείας σαν μαθητής.
Όταν βρίσκεσαι πρώτη φορά σε μια πρακτική γιόγκα ο δάσκαλος διακρίνει στο πρόσωπο σου μια απορία » τι εννοεί με αυτό που είπε;», «που πάει τώρα το δεξί πόδι και το αριστερό χέρι;»
Ο ρόλος του δάσκαλου είναι να σε καθοδηγήσει να βρεις με αγάπη τα όρια σου τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.
Δεν είναι απαραίτητο ο ίδιος να μπορεί σωματικά να κάνει όλα τα ασανα που σε καθοδηγεί να κάνεις, είναι απαραίτητο όμως να σε μάθει να σέβεσαι το σώμα σου, να σε βάζει και να σε βγάζει σωστά στην θέση.
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν από την μάθηση θεωρώ αρκετό για αρχή να είναι κάποιος περίεργος. Όσο πιο περίεργος είσαι τόσο πιο πολύ εμβαθύνεις στην άσκηση καθώς και σε ότι νιώθεις πνευματικά μέσα από μια πρακτική.
και μην ξεχνάς πως όλοι παραμένουμε μαθητές κάθε πρακτική είναι μια αλληλεπιδραση και είτε είσαι δάσκαλος είτε μαθητής κάθε πρακτική σου χαρίζει μια εμπειρία ακόμη, μια γνώση παραπάνω.
Το να παραμένεις ταπεινός και υπομονετικός σε οποίο ρόλο και αν βρίσκεσαι θα σου χαρίσει πάντα αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι!
Μαργιαννα  Καρακωστα  Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά