Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μία ακόμα λειτουργία αποκτούν οι χάρτες της Google, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν οδηγίες πλοήγησης ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες ενός ποδηλάτη.

Μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία αποκτούν οι γνωστοί στους περισσότερους χάρτες της Google, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες της να προσαρμόσουν τις οδηγίες πλοήγησης στα μέτρα και τα σταθμά ενός ποδηλάτη.

Μέχρι και σήμερα, οι χάρτες της Google μπορούσαν να καθοδηγήσουν τον χρήστη τους με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα δηλαδή με το μέσο που θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή του.

H πρώτη επιλογή αφορά τους οδηγούς οχημάτων, η δεύτερη εκείνους που θα επιλέξουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η τρίτη τους περιπατητές και η τέταρτη τους επιβάτες των ταξί. Μέσα στο επόμενο διάστημα, λοιπόν, οι Χάρτες της Google πρόκειται να αποκτήσουν μία ακόμα επιλογή, η οποία θα απευθύνεται στους αναβάτες ποδηλάτων.

Η διαδρομή για τους ποδηλάτες θα περιλαμβάνει το μήκος, τη διάρκεια καθώς και τις υψομετρικές διαφορές. Επίσης, στις ποδηλατικές διαδρομές θα εμφανίζονται τα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος για την επισκευή ποδηλάτων, όπως και οι προσβάσιμες τουαλέτες.

Οι οδηγίες θα μπορούν να εκφωνούνται, αν κάποιος το επιθυμεί, ώστε να μην χρειάζεται ο ποδηλάτης να έχει στραμμένο το βλέμμα του στο smartphone για να ακολουθεί την προκαθορισμένη διαδρομή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Apple προσφέρει ήδη τη δυνατότητα να επιλέξει κανείς καθοδήγηση ενώ ποδηλατεί, αξιοποιώντας δεδομένα τα οποία είτε έχει συλλέξει η ίδια. Στην περίπτωση της Apple μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν οι οδηγίες πλοήγησης και στο Apple Watch, καθιστώντας τη χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας πιο εύκολη και ασφαλής.

https://www.carandmotor.gr/nea/a

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά