Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Restorative yoga- επανορθωτική γιόγκα ξέρεις τι είναι;
Η γενική τάση στη δυτική γιόγκα είναι να γίνει μια πρακτική προσανατολισμένη προς τα αθλητικά, αερόβια και ακροβατικά στυλ της πρακτικής. Κατά τη διάρκεια τυπικών μαθημάτων vinyasa , για παράδειγμα, μετακινείστε γρήγορα από τη μια στάση στην άλλη καθώς δημιουργείτε θερμότητα και αυξάνετε τη δύναμη και την ευελιξία σας με την πάροδο του χρόνου.
Η επανορθωτική γιόγκα αντίθετα είναι μια χαλαρωτική πρακτική κατάλληλη για όλα τα επίπεδα, που κρατά στάσεις γιόγκα (asanas) για μεγαλύτερη διάρκεια χρησιμοποιώντας στηρίγματα όπως μπλοκ γιόγκα, κουβέρτες και ενισχυτικά.
Ήπια, υποστηρικτική και θεραπευτική είναι λίγες μόνο λέξεις που περιγράφουν την επανορθωτική γιόγκα. Στον πυρήνα της, η επανορθωτική γιόγκα είναι μια πρακτική παθητικής θεραπείας.
Είναι μια πρακτική βαθιάς χαλάρωσης που δίνει έμφαση στη διαλογιστική πτυχή της γιόγκα – την ένωση σώματος και νου. Μέσω της χρήσης στηρίξεων για υποστήριξη, πολλές από τις στάσεις κρατούνται σχεδόν αβίαστα.
Όταν το σώμα εισέρχεται σε κατάσταση χαλάρωσης, το μυαλό μπορεί επίσης να χαλαρώσει συνειδητά καθώς η ένταση απελευθερώνεται τόσο από το σώμα όσο και από το μυαλό. Η μόνη δουλειά που απαιτείται από την πλευρά σας κατά τη διάρκεια μιας πρακτικής επανορθωτικής γιόγκα είναι να προσέχετε την αναπνοή σας και να συνειδητοποιήσετε τυχόν αισθήσεις ή σκέψεις που μπορεί να προκύψουν.
Εδω τα στηριγματα χρησιμοποιούνται εκτενώς για να υποστηρίξουν το σώμα σας, ώστε να μπορείτε να κρατάτε πόζες για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Οι στάσεις συνήθως προσαρμόζονται από στάσεις γιόγκα σε υπτια θέση με την προσθήκη μπλοκ, στηριγμάτων και κουβερτών για την εξάλειψη της καταπόνησης.
💫Αυτό το στυλ γιόγκα «αποκαθιστά» το σώμα στη λειτουργία του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο, με τη σειρά του, βοηθά το σώμα να ξεκουραστεί, να θεραπεύσει και να αποκαταστήσει την ισορροπία.
💫Λειτουργεί ως μέρος ενός συνολικού σχεδίου θεραπείας για χρονιές παθήσεις υγείας. Τα άτομα με χρόνια ασθένεια μπορεί να ωφεληθούν από την τακτική πρακτική της γιόγκα.
💫Η επανορθωτική γιόγκα είναι εύκολο να τροποποιηθεί και είναι ασφαλής να εξασκηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη
💫 Μειώνει τπν χρόνιο πόνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με τον πονοκέφαλο ή τον πόνο στην πλάτη.
Το πιο σημαντικό είναι να χαρίσεις στο σώμα σου αυτό που πραγματικά χρειάζεται! Να πάρει τα οφέλη που θα το βοηθήσουν οποίο είδος γιόγκα και αν εκτελεις .Στο yoga for you προσαρμοζουμε κάθε πρακτική στις ανάγκες του κάθε ασκούμενο!
Καλή πρακτική,
Μαργιαννα  Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά