Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Aerial yoga vs hatha yoga
🔶️Συνδυάζει τις παραδοσιακές στάσεις της γιόγκα με τη χρήση αιώρας.
🔶️Είναι ένα σχετικά νέο είδος γιόγκα που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη το 2007. (έναντι παραδοσιακής γιόγκα πάνω από 5000 χρόνια ιστορίας)
🔶️Ονομάζεται επίσης γιόγκα κατά της βαρύτητας ή αιώρησης, σύμφωνα με την οποία οι ασκούμενοι μπορούν να αισθάνονται υποστήριξη σε κάμψεις πλάτης και σε αναστροφές, όπως ο σκύλος που βλέπει προς τα κάτω, επιτυγχάνοντας έτσι βελτιωμένη ευελιξία και εύρος κίνησης (έναντι της παραδοσιακής γιόγκα που εργάζεται στη βαρύτητα)
🔶️Οφέλη της Aerial Yoga έναντι της Παραδοσιακής Γιόγκα;
🟠Απαλλαγή από την πίεση της σπονδυλικής στήλης
Καθώς σηκώνεστε όρθιοι ή κάθεστε σε μια καρέκλα σχεδόν όλη την ημέρα, οι σπόνδυλοι σας έλκονται ο ένας μέσα στον άλλο λόγω της βαρύτητας. Το να αναποδογυρίζετε τον εαυτό σας επιτρέπει στη σπονδυλική σας στήλη να είναι απαλλαγμένη από πίεση και να αισθάνεται εύκολα χαλάρωση και επιμήκυνση, παρέχοντας άμεση ανακούφιση από την ένταση και τον πόνο του νωτιαίου μυελού.
🟠Τέντωμα του πυρήνα και κυρίως του άνω μέρους του σώματος
Οι κινήσεις έλξης δεν συναντώνται στην παραδοσιακή πρακτική της γιόγκα (για παράδειγμα η εκτέλεση έλξης) και οι περισσότερες στάσεις περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενο πάτημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μυϊκές ανισορροπίες και τραυματισμούς από στρες. Κατά την εξάσκηση της εναέριας γιόγκα, από την άλλη πλευρά, η πράξη του τραβήγματος επάνω στην αιώρα σάς δίνει τη δυνατότητα να δεσμεύσετε τον πυρήνα σας καθώς σηκώνεστε ψηλά, κατεβαίνετε αργά και εργάζεστε για να εξισορροπείτε τις στάσεις. Βοηθά στην πρόληψη των μυϊκών ανισορροπιών στον ώμο και τη λεκάνη που προκαλούνται από κακή ευθυγράμμιση.
🟠Βελτιώστε την ευελιξία και εκτελέστε δύσκολες παραδοσιακές στάσεις γιόγκα
Με τη βοήθεια της αιώρας, οι ασκούμενοι είναι σε θέση να βελτιώσουν και να βελτιώσουν τις ευθυγραμμίσεις τους και με λιγότερη βαρύτητα, να βιώσουν δύσκολες αντίστροφες στάσεις όπως η Sirsasana (στάδιο στο κεφάλι) και η Halasana (πόζα άροτρο).
🔴Αντενδειξεις & μειονέκτημα:
1. Ο κατάλογος των αντενδείξεων είναι μακρύς. Συνιστάται να αποφεύγετε την εναέρια γιόγκα εάν πάσχετε από καρδιακή νόσο, εξαιρετικά υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, γλαύκωμα ή σοβαρή αρθρίτιδα, για να αναφέρουμε μερικά.
2. Κάποιοι με τάση για ζάλη μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να κρέμονται ανάποδα.
3. Όσοι έχουν κακή ισορροπία μπορεί να αισθάνονται ασταθείς και να φοβούνται μήπως πέσουν.
4. Η εναέρια γιόγκα σίγουρα δεν είναι ασφαλής όταν είστε έγκυος ή αν αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση .
5. Η εναέρια γιόγκα είναι η ίδια με κάθε άλλη σωματική δραστηριότητα σχετικά με το ζέσταμα. Λόγω της έντασης της πρακτικής asana κατά τη διάρκεια μιας εναέριας συνεδρίας είναι απαραίτητη η σωστή προθέρμανση!
🫸Η αλήθεια είναι πως η εναέρια γιόγκα ΔΕΝ είναι για όλους και είναι πολύ σημαντικό αν δεν έχετε έρθει ποτέ σε επαφή με την γιόγκα πρώτα να ασκηθειτε στην παραδοσιακή γιόγκα και ύστερα να δοκιμάσετε την εναέρια και αυτό γιατί αν υπάρχει αδυναμία στο σώμα και το να μείνετε στο τραπεζάκι ή στην σανίδα σς ειναι ηδη δυσκολο θα δυσκολευτείτε ακόμη περισσότερο στις ασκήσεις στα πανιά.
❗️Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να κάνετε aerial yoga ποτέ αλλά πως θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να είστε έτοιμοι!
με αγάπη
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά