Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

37.175 δέντρα για τη Σαλαμίνα. Ένα δέντρο για κάθε κάτοικο.

Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον προ των πυλών αλλά είναι επί των πυλών, ένας από τους βασικούς τρόπους αναχαίτισης των έντονων συνεπειών της είναι η αύξηση των δέντρων ώστε να αυξηθεί ανάλογα η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα.

Για κάθε μέσο Ευρωπαίο αντιστοιχεί μια ετήσια εκπομπή 5-7 περίπου τόνοι διοξειδίου του άνθρακα. Ένα μέσο δέντρο δεσμεύει περίπου έναν τόνο ετησίως. Αν κάθε κάτοικος του νησιού μας υιοθετήσει από ένα δέντρο γίνεται ένα βήμα. Παράλληλα η φύτευση ειδικά στον αστικό ιστό βελτιώνει το μικροκλίμα, τον αέρα αλλά και την ψυχολογία των πολιτών.

Ο ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ σε μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινά ένα πρόγραμμα αύξησης αστικού πρασίνου με τη συνεργασία των συμπολιτών μας.

Για την υλοποίηση αυτού:
* Προμηθεύτηκε φυτά από το Δασικό Φυτώριο της Αμυγδαλέζας (Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής) με στόχο τη διανομή τους σε συμπολίτες μας.

Τα φυτά αυτά είναι άριστα προσαρμοσμένα στις κλιματικές και οικολογικές συνθήκες του τόπου μας. Παράλληλα θα ενημερώνει και κάθε έναν που ενδιαφέρεται να προμηθευτεί φυτά για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει.

* Μέλη του καλλιεργούν δασικούς σπόρους ώστε να αναπτυχθούν αρτίφυτρα (νεαρά φυτά κατάλληλα για μεταφύτευση). Οι σπόροι έχουν συλλεγεί από φυτά της περιοχής μας όπως κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουτσουπιές, μελιές, πεύκα, ακακίες, ψευδοπιπεριές, καζουαρίνες, γιακαράντες κλπ
* Διανέμει ανάλογους σπόρους με στόχο να καλλιεργηθούν από συμπολίτες μας για δημιουργία δικών τους φυτωρίων.

Όλα τα φυτά και οι σπόροι διατίθενται δωρεάν. Επιθυμία μας είναι η αύξηση του αστικού πρασίνου, φυτεύοντας σε αυλές, κήπους και πεζοδρόμια αλλά και η ανάπτυξη φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης μέσω της υιοθεσίας των φυτών. Μια διαδικασία που θα δώσει καρπούς όχι την επόμενη μέρα αλλά στο μέλλον. Μια προσπάθεια για το μέλλον των παιδιών μας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε δένδρα και σπόρους από τα γραφεία μας (Πολυχρόνη Λεμπέση 80 & Ηροδότου) κάθε Τρίτη και Παρασκευή 7-8μμ.

Δείτε τα είδη δένδρων και σπόρων που μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν, καθώς και άλλες πληροφορίες ακολουθώντας το σύνδεσμο (https://perivos.us3.list-manage.com/track/click?u=ae7fec8fc0475d05f4b1f61e5&id=56d5df7259&e=19cce913fa)

στον ιστότοπο του ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά