Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

                                            Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ  ΓΥΝΑΙΚΑ

—Ώρα 7.00 κτυπάει το ξυπνητήρι με έναν επίμονο κι ενοχλητικό ήχο.

—Η Μελίνα ξυπνά και πετάγεται από το κρεβάτι λέγοντας :δεν είναι δυνατόν να ξημέρωσε αφού δεν πρόλαβα να κοιμηθώ …Δεν μπορώ να πάω πάλι για δουλειά ….

—Πηγαίνει στο μπάνιο κοιτάζεται  στον καθρέφτη και μονολογεί …

—Τα μαλλιά μου είναι χάλια ,τα μάτια μου έχουν μαύρους κύκλους νομίζω ότι πήρα και λίγα κιλά …

—Μήπως χρειάζομαι κανένα μποτοξάκι άραγε;

—Τέλος πάντων ας αρχίσω να ετοιμάζω το πρωινό των παιδιών για να τα ξυπνήσω μετά να πάω να κάνω ένα ντους .

—Όσο θα ντύνονται τα παιδιά να φύγουν για το σχολείο ,να ντυθώ κι εγώ να πάω για δουλειά ,αφού πρώτα στρώσω τα κρεβάτια μαζέψω λίγο το σπίτι, βάλω ένα πλυντήριο. Βέβαια δεν πρόλαβα να μαγειρέψω χθες γιατί γύρισα αργά, τι θα φάμε σήμερα;

—Τελικά η ζωή μου είναι σκέτη τρέλα, καλά μου το έλεγε η γιαγιά μου πως θα τα προλαβαίνεις όλα κορίτσι μου;

Σας θυμίζει κάτι αυτό το πρωινό ξύπνημα;

—Εμένα ναι.

 Τη ζωή μιας εργαζόμενης γυναίκας που το μόνο που χρειάζεται είναι οι δυνάμεις από όλους τους σουπερήρωες μαζί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμα της και σε τόσους πολλούς ρόλους που πρέπει καθημερινά να υπηρετεί.

Καταρχήν για μπορέσει η γυναίκα να αποκτήσει το δικαίωμα να εργαστεί χρειάστηκαν μεγάλες θυσίες, προσπάθειες και αγώνες από τις προηγούμενες γενιές.

Και ενώ  αυτό έχει  επιτευχθεί  πάλι σε κάθε χώρο για να εδραιωθεί χρειάζεται ένας τεράστιος αγώνας ,να αποδείξει ότι έχει τις ικανότητες ,την εξυπνάδα, την αντοχή και την δύναμη για να πετύχει. Ένας αγώνας με τους άλλους και με τον εαυτό της, το προσωπικό στοίχημα της.

Θέλοντας να αποκτήσει τη ισότητα με το ανδρικό φύλλο τελικά αυτή υπηρετεί και τους δυο ρόλους τις περισσότερες φορές, τρέχει γι όλους δουλειά ,σπίτι ,παιδιά ,άντρας, η μέρα γίνεται  από 24ωρη .. 48ωρη γι αυτήν και τις περισσότερες φορές δεν φτάνει κιόλας.

Αυτή μπορεί να δίνει τις λύσεις για όλα και να είναι γρήγορη γιατί ο χρόνος τρέχει.

Έχει αποκτήσει ανεξαρτησία οικονομική ,προσωπική, εσωτερική .Και πολλές φορές είναι τόσο δυναμική που έχει και συμπεριφορά ανδρική και θεωρεί ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Και βέβαια είναι ,όμως μόνο για τους άλλους  γύρω της  ,γιατί εκείνη πληρώνει  ένα τεράστιο τίμημα για όλα αυτά …..τη γυναικεία φύση της που την ξέχασε ,τον προσωπικό της χρόνο, την ξεκούραση, την Μπάρμπι που υπάρχει μέσα της.

 Μάλλον ξέχασα αυτή τη θεωρεί χαζή αλλά ίσως τελικά η γυναίκα  BARBIE(Μπάρμπι) είναι που παίρνει όλη τη φροντίδα γιατί για να πάρεις προσοχή και για να σε φροντίσουν οι άλλοι πρέπει να δείξεις ότι και εσύ το έχεις ανάγκη.

Και το προσωπικό και συναισθηματικό κομμάτι που είναι;

Δεν ξέρει ούτε η ίδια που βρίσκεται, όταν όλη μέρα τρέχει και δεν προλαβαίνει ..

Ίσως λοιπόν όλες μας θα πρέπει να βάλουμε ένα στοπ και να φροντίσουμε εμείς πρώτα τον εαυτό μας για να μπορέσουν και οι άλλοι άνθρωποι διπλά μας να το κάνουν .

Η καθεμιά μας πρέπει να βρει κάτι να ασχολείται   πέρα από την δουλειά και τις υποχρεώσεις  κάτι που να έχει σχέση με διασκέδαση, αγάπη, όνειρο, ομορφιά, ταξίδι…….

Και επειδή εγώ τώρα δεν θέλω να κάνω τίποτα από όλα αυτά θα κατεβάσω ρολά ,θα γίνω ένα με τον καναπέ τρώγοντας σοκολάτα και βλέποντας ταινίες γιατί σήμερα νιώθω ότι με αγαπώ ….μήπως είναι μια καλή αρχή για να με ακολουθήσετε!!!!

Ποιος ξέρει αν δεν το δοκιμάσετε δεν θα το μάθετε πότε ……..φίλες μου…..

 

ΕΥΗ ΒΕΡΡΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά