Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΓΕΥΕΙ…

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Πραγματοποιήθηκε προχθές, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, του Public Συντάγματος, η παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Αγγελικής Μουρατίδου.

Η παρουσίαση, ήταν πραγματικά άψογη, πέρα από επιτυχής, με το κοινό να δικαιώνει τη συγγραφέα, για την υπέροχη αυτή πνευματική της κατάθεση.

Τον Οδυσσέα της. Που μέσα στις κοινωνικές φουρτούνες των καιρών αυτών, άνοιξε τα πανιά του, με ούριο άνεμο, για τη δική του Ιθάκη.

Που είναι οι καρδιές όλων μας. Και που αυτή την εποχή, όσο ποτέ άλλοτε, είναι που ζητάνε τη δύναμη και την ελπίδα, μέσα από το πνεύμα. Και τη διάχυση ποιότητας, επιμόρφωσης και γαλήνης που αυτό μπορεί να προσφέρει, στη ψυχή του αναγνώστη.

Υποκλίνομαι λοιπόν στην Αγγελική Μουρατίδου, για το υπέροχο αυτό πόνημα, που έχει καταθέσει.

Το «Οδυσσέας, ο ταξιδευτής της ζωής». Αυτό υπέροχο βιβλίο, που τόσο άγγιξε όσους το έχουν διαβάσει. Όπως τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, που γραφει: «Είναι ένα βιβλίο που τιμάει τον Ελληνικό πολιτισμό. Και εκπροσωπεί επάξια, το Σύγχρονο Ελληνικό Πνεύμα.

Πραγματικά εντυπωσιακό». Και η συγγραφέας -ποιήτρια και συνεργάτης της Ομηρικής Ακαδημίας η κ. Αναστασία Μπάστα, λέει: «Η συγγραφέας καταφέρνει να οδηγεί, τον αναγνώστη, αβίαστα, από το αδιέξοδο στην επιλογή.

Στην επιλογή μιας ζωής, με περισσότερη ομορφιά και περισσότερη αλήθεια. Εύγε άξια, του Ομήρου κόρη».

Με αυτά τα υπέροχα λόγια, μίλησαν κι όλοι οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση.

Υπέροχη στην ανάγνωση αποσπασμάτων και η κ. Νικολαίδη.

Η ευγένεια της συγγραφέως, μου επιβεβαίωσε τον πολιτισμό, την παιδεία και την καλλιέργεια της. Άρα και την ποιότητα του λόγου της, στο πόνημα.

Πλούσια και σωστά Ελληνικά, υπέροχο συντακτικό και με τόσο χαρισματικό τρόπο σμιλεμένη η αφήγηση του.

Με την κάθε λέξη, τόσο στρατηγικά τοποθετημένη σε αυτήν.

Οι τυχεροί που παραβρεθήκατε προχθές στο Public, έχετε εικόνα. Οι υπόλοιποι αναζητήστε το. Αξίζει πραγματικά.

Είναι οι εποχές αυτές, που ο καθένας μας, αναζητεί ως λύτρωση, τον δικό του Οδυσσέα, για το μακρύ ταξίδι στον άγνωστο μας προορισμό.

Πόσο μάλλον ο τόσο γοητευτικός αυτός, της συγγραφέως, που με τον τρόπο της περιγραφής της, μας τον κάνει τόσο πολύ δικό μας. Αναζητώντας μέσα στην πλοήγηση του αυτή, δικά μας σημεία επαφής σε κάποιο από τα «λιμάνια» του.

Η αλήθεια είναι πως καθημερινά φθάνουν προσκλήσεις συγγραφέων για να παραβρεθώ στις παρουσιάσεις των βιβλίων τους.

Η και για να λάβω τον λόγο, από το βήμα των ομιλητών.

Τιμητικά όλα αυτά φυσικά. Που με συγκινούν. Όμως είναι αντιληπτό, πως δεν μπορώ, εκ των πραγμάτων να ανταποκρίνομαι σε όλα αυτά τα αιτήματα.

Στα καλέσματα τιμής για μένα. Τα οποία τα κατανοώ ως συγγραφέας και γω 96 βιβλίων στο ενεργητικό μου. Με άπειρες βραβεύσεις γι αυτά, ακόμα κι από την Ακαδημία Αθηνών.

Ξέρω από αυτόν τον πόνο και την αγωνία, της διάδοσης ενός από τα πνευματικά μας παιδιά.

Θα ήθελα να είμαι σε μια ακρούλα του χώρου, στην παρουσίαση προχθές, να απολάμβανα κάτι από τη χαρά της κ.Μουρατίδου, που έβλεπε την μεγάλη αποδοχή και τη ζεστή ανταπόκριση από το κοινό της.

Η απουσία μου στο εξωτερικό δεν μου επέτρεψε να μοιραστώ λίγη από τη χαρά της.

Σήμερα που μπορώ να γράψω δυο λόγια, θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον «Οδυσσέα» της. Κάθε καλό, για την «Ιθάκη» της καρδιάς της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά