Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η γιόγκα χειρίζεται τους δύσκαμπτους γοφούς με διάφορους τρόπους, αλλά πιο άμεσα μέσω μιας οικογένειας στάσεων που είναι γνωστές ως «ανοίγματα ισχίων». Ορισμένα ανοίγματα ισχίου αυξάνουν την εξωτερική ή προς τα έξω περιστροφή του μηριαίου οστού στην υποδοχή του ισχίου. Άλλοι επιμηκύνουν τον ψόα μυ, έναν κύριο καμπτήρα ισχίου που συνδέει τον κορμό και τα πόδια που βραχύνεται χρόνια στην κοινωνία μας που είναι δεμένη με την καρέκλα.
Το Pigeon Pose – σταση περιστεριου – Kapotasana είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό ανοιχτήρι ισχίων που απευθύνεται και στις δύο περιοχές, με το μπροστινό πόδι να λειτουργεί σε εξωτερική περιστροφή και το πίσω πόδι σε θέση για να τεντώνει τα ψόα.
🔸️Οφέλη:
1.Αυξάνει το εξωτερικό εύρος κίνησης του μηριαίου οστού στην υποδοχή του ισχίου
2.Επιμηκύνει τους καμπτήρες ισχίου
3.Προετοιμάζει το σώμα για πλάγιες στροφές
Κάθε ασκούμενος έχει κάποιους περιορισμούς και κάποιες συγκεκριμένες ικανότητες επόμενος οι παραλλαγές της θέσης βοηθούν.
οι παραλλαγές της θέσης είναι:
🟠 sleeping swan pose- kapotanasa 2 εδώ οι αρχάριοι χαλαρώνουν τους γοφούς τους κάμπτουμε μπροστά στο λυγισμένο μας πόδι τεντωνοντας τα χέρια μπροστά. φωτογραφία 1
🟠Ardha Kapotasana ή το Half Pigeon Pose Είναι μια στάση μεσαίου επιπέδου και βοηθά στο άνοιγμα των γοφών και των μυών της βουβωνικής χώρας. φωτογραφία 2.
🟠 eka pada rajakapotasana – περιστέρι στο ένα πόδι. Είναι μια εξαιρετική στάση για τέντωμα των γοφών και των μηρών. Έρχεται στο τέλος της τρίτης σειράς της Ashtanga yoga, οπότε θα σας ενημερώσει ότι είναι μια αρκετά προχωρημένη πόζα. φωτογραφία 3,4.
🔴 χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην εκτέλεση τους , καλό ζέσταμα και να αποφεύγεται όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε γόνατα,ισχία, λαγονοψοΐτη.
Συμβουλες:
🔸️ κρατήστε το γόνατα στο κέντρο του στήθους σας
🔸️ αφήστε απόσταση μεταξύ γλουτού και γάμπας στο λυγισμενο πόδι
🔸️ κρατήστε σε μια τέλεια ευθεία το πίσω σας πόδι
🔸️ χρησιμοποιήστε ένα τουβλάκι ή κουβέρτα κάτω από τον γλουτο σας αν δεν έχετε ακόμη πολύ δύναμη στην κοιλιά σας για να σας κρατήσει ψηλά στην τελική θέση.
Καλή πρακτική με αγάπη
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ
Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά