Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ηεμφάνιση αγριογούρουνων στον αργολικό κάμπο είναι ένα συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα την τελευταία διετία. Όμως προσφάτως η εμφάνισή τους στην Αργολίδα συνδυάστηκε με καταστροφές εσπεριδοειδών και υποδομών για το πότισμα, δημιουργώντας πρόσθετη ανησυχία στους αγρότες.

Ο παραγωγός Θανάσης Μπεκιάρης, που έχει τα κτήματά του στην Ήρα και στα όρια με την κοινότητα Ανυφί, σημείωσε στο ypaithros.gr ότι «φέτος για πρώτη φορά δεχθήκαμε επίθεση από αγριογούρουνα, με αποτέλεσμα να βρούμε πολλά μανταρίνια φαγωμένα, αλλά και μπεκ που χρησιμοποιούμε για το πότισμα να είναι κατεστραμμένα. Και την περασμένη χρονιά είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα αγριογούρουνα, αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση».

Σύμφωνα με τον κ. Μπεκιάρη, «όλοι ανησυχούμε για το καλοκαίρι, όταν με τα πολλά ποτίσματα και τις τεχνικές βροχές θα εμφανιστούν και πάλι στην αναζήτηση για νερό. Τότε θα έχουμε μεγάλες ζημιές, αφού δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους και να βρεθεί λύση πριν πάρουν έκταση οι ζημιές και εμείς αναζητήσουμε λύσεις μόνοι μας».

Στην προσπάθεια εντοπισμού τους, ο Θανάσης Μπεκιάρης εξηγεί ότι «υπάρχουν αρκετά κτήματα που έχει εγκαταλειφθεί η καλλιέργειά τους και είναι πιθανόν σε ένα από αυτά να έχουν τη φωλιά τους».

https://www.anagnostis.org/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά