Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ  : Υπάρχουν  Δήμοι οπως ο Δημος Κορινθου που σέβονται την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ που με  τις  πράξεις τους , τιμουν αυτους που χάθηκαν, αυτους που βιαστήκαν, ξεριζώθηκαν ,αυτους που εφεραν στην Ελλαδα  πολιτισμο μεσα στα λιγα υπάρχοντα τους …

Δεν κανουν στα τρια χρονιά μια εκδήλωση και νομίζουν οτι τίμησαν ολα τα ποιο πάνω … όπως εδώ στην Σαλαμινα έπραξε ο δικος μας Δημος ..

Συγχαρητήρια στον Δημο και στους ανθρώπους που δεν ξεχνούν…

Φιλιππος Καρακωστας

==============================================================================

ΑΡΘΡΟ

Το Κτίριο που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου και τα κειμήλια των Μικρασιατών είχε περιληφθεί στην παρουσίαση του Δημάρχου Κορινθίων την περασμένη Κυριακή στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου, στο βίντεο που αναφέρονταν τα έργα που υλοποιούνται εντός του 2023.

«Είναι χρέος προς τους συμπολίτες μας του Συνοικισμού και το επιτελούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στο video.

Μια εβδομάδα μετά από αυτήν την παρουσίαση, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, ο Βασίλης Νανόπουλος παρέδωσε, στην διάρκεια της εκδήλωσης της Μικρασιατικής Στέγης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,  στην Πρόεδρο της Στέγης Κορίνθου κ.ΒασιλικήΕυστρατιάδου, τα σχέδια προσόψεως του κτιρίου που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη και τα κειμήλια των Μικρασιατών!

«Κυρία Πρόεδρε με χαρά σας παραδίδω τα σχέδια με την  μορφή που θα έχει το κτίριο που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη και τα κειμήλια. Η αρχιτεκτονική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες, η τεχνική υπηρεσία εργάζεται ώστε να έχουμε ανάδοχο το καλοκαίρι γι αυτό το πολύ σημαντικό έργο» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Συγκινημένη η Πρόεδρος παρέλαβε τα σχέδια, τα παρουσίασε στην αίθουσα και από μικροφώνου σημείωσε.

«Εκπληκτική είδηση πραγματικά. Κύριε Δήμαρχε, εσείς οι δημοτικοί άρχοντες γράφετε ιστορία! Όλοι έχετε βάλει ένα λιθαράκι. Εάν είχε πραγματοποιηθεί 10 χρόνια πριν, κειμήλια που έχουν σήμερα σχεδόν καταστραφεί  θα είχαν διασωθεί στο ακέραιο»

Το έργο αναμένεται να έχει ανάδοχο το καλοκαίρι και έρχεται να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των Μικρασιατών του Συνοικισμού, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου έχει ομόφωνα αποφανθεί θετικάαπό το 2011!

Η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί για την δρομολόγηση των ενεργειών, πέτυχε την παραχώρηση του χώρου ανέγερσης από την περιφέρεια Πελοποννήσου, σε λίγες ημέρες παρουσιάζει την Αρχιτεκτονική μελέτη του Μουσείου ενώ ο ανάδοχος αναμένεται το καλοκαίρι με την δρομολόγηση των απαραίτητων δ ιαδικασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

https://korinthostv.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά