Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

…Γράφει ο: Πάνος Καλουδάς.

…Πάει ο τύπος, τάπαιξε. Τον έσυραν από το σκονισμένο ράφι, της πολιτικής του ιστορίας, για να στηρίξει τον Κούλη. Σκεφτείτε σε πόσο απελπιστική κατάσταση βρίσκεται, ο τελευταίος.

Για να περιμένει ευχέλαιο από αυτό το ζόμπι της πολιτικής. Απο αυτόν φαύλο τύπο. Που γέμισε με ακραίους το κοινοβούλιο.

Που φόρτωσε την πολιτική ζωή του τόπου, με Άδωνη, με Πλεύρη, με Βορίδη και με όλα αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία, που άλλαξαν πια τελείως, την φυσιογνωμία του κόμματος, που δημιούργησε ο εθνάρχης.

Εμφανής λοιπόν η απελπισία. Αν ο ΣΚΑΙ καλεί για ενισχύσεις του Κούλη ταριχευμένους δεινόσαυρους, σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Τον φώναξαν λοιπόν τον τύπο αυτόν, σαν ειδήμονα, τρομάρα μου, να πει τη γνώμη του. Ε και το τι παπάρες είπε, δεν περιγράφεται.

Έπλεξε το εγκώμιο του Κούλη, με τόσες πολλές μουσκεμένες γιρλάντες, που από τα πολλά σάλια, μου ήρθε φτάρνισμα.

Ρε τι τραβάει η χώρα με τον κάθε τελειωμένο καντιλανάφτη, της πολιτικής. Είπε… Και τι δεν είπε, για τον Κούλη.

Ότι είχε μέσα το κουτάκι, το απήγγειλε. Τον βάφτισε ως τον πιο άρτιο πολιτικό του αιώνα. Είπε ακόμα πως ο Μητσοτάκης, ξέφυγε πολύ ψηλά.

Όχι μόνο εσωτερικά, μα και…εξωτερικά. Πως του φέρεται ο Μπάιντεν κι όλοι στην Ευρώπη, που συνωθούνται για μια χειραψία. Άκουσον Άκουσον. Τέτοια γλυκιά σάλτσα, ούτε και στην πιο προχωρημένη κουζίνα, δεν συναντάς.

Τον έστειλε πια τον Μητσοτάκη, τόσο ψήλα. Χωρίς όμως να του συστήσει την προσοχή στην προσγείωση.

Γιατί η δύναμη της έλξης, στη γη, η και στην πραγματικότητα, κρύβει πολλούς κινδύνους.

Είπε ακόμα: «Εγώ τον θεωρώ τον πιό άρτιο πολιτικό, τουλάχιστο του αιώνα που διανύουμε» Τον ρώτησα: «Μήπως από συστάσεως του Ελληνικού κράτους;

Ο Καποδίστριας κι ο Μητσοτάκης ας πούμε;»

Δεν πήρα απάντηση. Γιατί την ερώτηση την είχα κάνει από μέσα μου. Η αλήθεια είναι πως κάπου είχα μπερδευτεί.

Δεν ήξερα που τελείωνε η γραφικότητα και που άρχιζε η μακακία. Αφήστε που τον Κυριάκο το Βελόπουλο τον έκανε ΠΑΣΟΚτζή. Πραγματικά με κούφανε με τα όσα είπε.

Είπαμε: «χέρι- χέρι κι η ανοησία οτι φέρει». Μα εδώ πια είναι σαφές πως και «το πολύ το χέρι-χέρι, κακό στον νου θα επιφέρει».

Έβαλε τον Κούλη, σε σύγκριση με τον Σημίτη, τον Καραμανλή, τον Παπαπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, τους Αγίους Πάντες. Όλους δηλαδή. Κι έβγαλε τον Κουλη καλύτερο από όλους.

Τι κάνει η άνοια λοιπόν. Και το «χέρι- χέρι»…

Είπε ακόμα: «Εγώ στοιχηματίζω, ότι το άνοιγμα της ψαλίδας, θα είναι πάνω απο 6 μονάδες. Στην πρώτη κάλπη. Στη δεύτερη, θα είναι πολύ μεγαλύτερη» Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις προεδράκλα;

Απο φαντασία εισαι πολυ μπροστά. Και πολυ ψηλά. Ίσαμε τα σύννεφα του νου. Ρε Χριστιανέ, πηγές στο ΣΚΑΙ για μας εξιστορήσεις τα όνειρα σου;

Γιατί δεν τα κρατάς για την πάρτι σου; Αν ο Κυριάκος περιμένει στήριξη, από τέτοια νούμερα, το έκαψε κι αυτός τελείως.

Τέτοιο ακραίο γλύψιμο, πέρα από το ότι υποκρύπτει, κάνει και φοβερή ζημιά. Φοβερή ζημιά. Γιατί στο Ελλάντα ζούμε.

Οχι στην Καπερναούμ… Πάντως έτσι, ο τύπος αυτός, με τη στάση και τις δηλώσεις του, τορπιλίζει κάθετα και μια άλλη προσπάθεια, μια κίνηση, που γίνεται πολύ πολύ κοντά του.

Από πρόσωπο που μέχρι τώρα τον στήριξε, με απόλυτη αγάπη κι αφοσίωση.

Δίνοντας μάχες πραγματικές. Ένας έντιμος αγωνιστής, καλοπροαίρετος, που τον στήριξε, μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο. Όλο αυτό το γλύψιμο λοιπόν, στον Κούλη, τίναξε στον αέρα τον αγώνα που κάνει καιρό τώρα, το πρόσωπο αυτό.

Που εγώ, το εκτιμώ βαθιά, γιατί είναι αληθινό διαμάντι ήθους, παιδείας και χαρακτήρα. Ομως, ο «χέρι-χέρι» αδίστακτος κι αχάριστος ήταν.

Τώρα θα αλλάξει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά