Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Eka Pada Adho Mukha Svanasana
είναι μια ασύμμετρη παραλλαγή του Adho Mukha Svanasana με το ένα πόδι!
Τα οφέλη της θέσης είναι:
1.Διάταση σε όλο το σώμα
2.Δόμηση αντοχής
3.Τονώνει και αναζωογονεί το νευρικό σύστημα
4.Ανακούφιση από το στρες, τους πονοκεφάλους, την κούραση, την κακή πέψη και τον πόνο στην πλάτη
Αυτή η παραλλαγή όταν εκτελείται με στροφη του ποδιού και της λεκάνης ( φωτ. 2,3) έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι ανοίγει τους γοφούς και τα πλευρά σας ενώ βελτιώνει τη συνολική ισορροπία του σώματός σας!
Θα δημιουργήσει δύναμη στο πάνω μέρος του σώματος, στα χέρια και στους ώμους σας σε χρόνο μηδέν. Επίσης, θα τονώσει γρήγορα τους γοφούς, τους γλουτούς και τους μηρούς σας.
Προφυλάξεις
Μην ασκείτε το τρίποδο σκυλί που κοιτάζει προς τα κάτω εάν έχετε σοβαρό σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή είστε εν όψιμη εγκυμοσύνης. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται από άτομα με τραυματισμούς στην πλάτη, τα χέρια ή τους ώμους. και από άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, λοιμώξεις των ματιών ή του εσωτερικού αυτιού.
Tips:
1. Είναι σημαντικό να έχετε μπει σωστά στην ολόκληρη θέση του κάτω σκύλου εξαρχής!
2. κρατήστε ανοικτό τον μηρό του ποδιού που έχετε ψηλά και το πόδι σε ορθή γωνία!
3. το πόδι που παραμένει στην γη δεν γέρνει ουτε λυγιζει, συνεχίζει και είναι στην αρχική του θέση με τα δάκτυλα να κοιτούν μπροστα.
4. κοιτάξτε μέσα από την μασχάλη του ιδίου χεριού με το πόδι που έχετε σηκώσει ψηλά!
οι αρχάριοι μπορούν να μείνουν στην θέση κρατώντας το πόδι τεντωμένο μέχρι εκεί που μπορούν χωρίς να κάνουν στροφή λεκάνης!
Η εξάσκηση του σκύλου με τρίποδο προς τα κάτω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ζεστάνετε το σώμα σας και να το προετοιμάσετε για βαθύτερες στάσεις. Προσθέτει ροή και διασκέδαση στην πρακτική σας, ενώ παρέχει μεγαλύτερη πρόκληση στο σώμα και το μυαλό σας.Με αυτήν την παραλλαγή ίσως ανακαλύψετε ότι το αίσθημα ελευθερίας επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής σας, εντός και εκτός του χαλιού.
Μαργιαννα  Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά