Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Συνέντευξη : Μανος Κιλημαντζος

Καλεσμένη : Μαριάνθη Φραγκοπουλου

Επιμέλεια -Καμερες : Φιλιππος Καρακωστας

Κάποιες  συνεντεύξεις εκτός απο ενδιαφέρουσες για τους Αναγνωστες είναι και πολύ μεγάλη τιμη για εμάς… Η Μαριάνθη Φραγκοπουλου  μια σπουδαία επιστήμων που τιμα την Ελλαδα σε ολόκληρο τον κοσμο ειναι εκείνη που με αντικείμενο της  την πυρηνική τεχνολογία  , εξάπτει την Φαντασία ..

 ΑΣΤΕΡΙΑ , ΠΛΑΝΗΤΕΣ ,  ΦΑΝΤΑΣΙΑ , ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ,  ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ , ΝΑΣΑ  , ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και μεσα σε αυτα μια μικροσυσκευη  26 γραμμαρίων που εχει πιστοποιηθεί απο τους μεγαλύτερους Τεχνολογικούς  ερευνητικούς οίκους του είδους στον κοσμο, ως  μια μοναδική ΕΛΛΗΝΙΚΗ  καινοτομια ..

Μια καινοτομια που  εχει ηδη παει στο διάστημα …

Αυτα και πολλα αλλα θα ακούσουμε σε αυτην την συνέντευξη  απο εναν γλυκο ήρεμο άνθρωπο που είχαμε την χαρα να τα πούμε ..

Μαριάνθη Φραγκοπουλου σε ευχαριστούμε απο καρδιας …

Φ.Κ

Βιογραφικο : μεσα απο αρκετές σελίδες βιογραφικού παραθέτουμε ενα μικρο κόμματι

Μαριάνθη Φραγκοπούλου, Διδάκτωρ Πυρηνικής Φυσικής, επισκέπτριά Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμας OSU στην Αμερική, ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας HERADO, μια από 10 καλύτερες καινοτόμες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες (Top 10 to Space-Up, Paris 2021), σύζυγος και μητέρα 2 παιδιών.

Η ίδια και η εταιρεία της συμμετέχει στην Ιστορική αποστολή επιστροφής στην Σελήνη “Artemis”, ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα της NASA στέλνοντας το πρώτο ολοκληρωμένο Ελληνικό σύστημα στο Διάστημα αλλά και ένα από τα δυο παγκοσμίως μαζί με αυτό του Γερμανικού διαστημικού οργανισμού (DLR). Ειδικός στους τομείς της ακτινοπροστασίας, της ιατρικής φυσικής και της δοσιμετρίας διαστήματος έχοντας άμεση συνεργασία με μεγάλα ερευνητικά κέντρα, εταιρείες κολοσσούς και κυβερνητικούς οργανισμούς όπως είναι η NASA, DLR, Los Alamos, Blue Origin (Jeff Bezos), Space-X (Elon Musk) Lockheed Martin. Εκπρόσωπος της Ελλάδας, για τις αποστολές του Orion-NASA, για τις αποστολές στην Σελήνη και στον Άρη

Έχει λάβει πλήθος τιμητικών διακρίσεων, βραβείων και εύφημο μνεία για τα επιτεύγματα της στο χώρο του Διαστήματος. Διακρίθηκε ως προσωπικότητα της χρονιάς στον χώρο της τεχνολογίας για το 2019 (CNN), Διακρίθηκε στις 15 σπουδαιότερες γυναίκες στον χώρο της καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη για το 2022 και η μόνη μέχρι σήμερα από την Ελλάδα (European Women Innovator award).

Η μοναδική γυναίκα στον χώρο της τεχνολογίας ανάμεσα στους 100 σπουδαιότερους Έλληνες στον χώρο της καινοτομίας 100+1 Greek innovators.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών και οργανισμών και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο (πάνω από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά).

Επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας για την ανίχνευση και διαχωρισμό των διαφορετικών ειδών ακτινοβολίας-μελέτη των βιολογικών επιπτώσεων της ακτινοβολίας σε όργανα των αστροναυτών. (Matroska-experiments) Οργάνωση αποστολών ανιχνευτικών συστημάτων σε Διαστημικές αποστολές, σε Δορυφόρους όπως ο Bion Satellite, Foton Satellite, καθώς επίσης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό International Space Station (ISS). Επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας του προγράμματος MARE, (Matroshka AstoRad Radiation Experiment) του DLR και ISA, το οποίο έγινε αποδεκτό από τη NASA Κεντρική Ομιλήτρια σε διεθνείς εκδηλώσεις που σχετίζονται με το Διάστημα, και τη Δοσιμετρία.(NATO meeting) Κεντρική Ομιλήτρια σε επιχειρηματικά και οικονομικά φόρουμ (TEDx, Davos Dialogues).

Κεντρική Ομιλήτρια σε γυναικεία φόρουμ, Role model μεγάλων εταιριών σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα (Porsche, B&G, κλπ).

Μέλος της International Nuclear track Society Μέλος της International Association of Science and Technology for Development IASTED Μέλος της έδρας UNESCO Μέλος της ICCHIBAN collaboration Μέλος της διεθνής κοινότητας WRMISS. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Φυσικής.

Μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων Πλήθος συνεντεύξεων σε Διεθνή Εφημερίδες και Περιοδικά (NY Times, Forbes, CNN, κ.λπ.). Πλήθος συνεντεύξεων σε Τηλεοπτικές εκπομπές, Εφημερίδες και Περιοδικά (ΕΡΤ, ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, ΚΡΗΤΗ ΤV, ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Harper Bazaar, Cretalive, κ.λπ.).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά