Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ενα «διπλωματικό» σχέδιο, όσο και συμφέρουσα λύση προς τις ΗΠΑ φαίνεται πως έχει καταστρώσει ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγές της WSJ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να έχει ζητήσει να πουληθούν F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα με το ΜΜΕ να σημειώνει πως πρόκειται για εξυπηρέτηση στον Ερντογάν προκειμένου να συμφωνήσει στην ένταξη Σουδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από το Κογκρέσο για να προχωρήσει το πρόγραμμα των F-35 για την Ελλάδα, το οποίο έρχεται σε συνάρτηση με αυτό των F-16 για την Τουρκία.

Και ενώ υπό άλλες συνθήκες η μία υπόθεση δεν θα είχε καμία σχέση με την άλλη, σύμφωνα με τους Αμερικανούς… συνδέονται.

Το άρθρο της Wall Street Journal με τίτλο «η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά την έγκριση του Κογκρέσου για να πουλήσει F-16 στην Τουρκία», επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους για τις πληροφορίες που μεταφέρει και ξεκαθαρίζει πως η πιθανή συνεργασία Ουάσιγκτον και Άγκυρας είναι ξεχωριστή διαδικασία από αυτή της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα.

«Η πώληση στην Τουρκία, την οποία η διοίκηση εξετάζει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Περιλαμβάνει 40 νέα αεροσκάφη και κιτ για τη γενική επισκευή 79 του υπάρχοντος στόλου F-16 της Τουρκίας, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν τις προτάσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

https://www.cnn.gr/politiki/sto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά