Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

21 Δεκεμβρίου- χειμερινό ηλιοστάσιο!
Είναι η επίσημη έναρξη του χειμώνα και η έναρξη του φωτός που επιστρέφει στον ουρανό καθώς οι μέρες μεγαλώνουν, φέρνοντας την υπόσχεση της άνοιξης.
Η περίοδος του Χειμερινού Ηλιοστασίου, της πιο μεγάλης νύχτας του χρόνου, προσφέρεται ως η καταλληλότερη για την απελευθέρωση από τις προσκολλήσεις, μιας και από μόνη της δίνει τη δυνατότητα του θανάτου και αμέσως μετά της γέννησης.
Έτσι, αν αυτές τις μέρες συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας, θα παρατηρήσουμε ότι η σιωπή έχει άλλη ποιότητα.
Είναι περισσότερο θελκτική, γιατί είναι αφομοιώσιμη και παραγωγική.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε, να αφαιρέσουμε, ν’ αποτινάξουμε από τη ζωή μας ό,τι χρειάζεται να πεθάνει, ή να πάψουμε να αναπαράγουμε την συνήθεια που μας κρατάει δέσμιους του κατώτερου εαυτού μας.
Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να απομακρυνθούμε από τους θορύβους, από τους κάθε λογής αποπροσανατολισμούς, να μείνουμε στη νεκρική ησυχία που το σκοτάδι από μόνο του μπορεί να προσφέρει.
Οι προσκολλήσεις είναι πολύ δυνατές τις περισσότερες φορές και ασκούν μαγνητική έλξη πάνω μας, ακριβώς όπως η σελήνη & η νύχτα. Χρειάζεται να επιτρέψουμε στο Φως, να μάς φωτίσει στο σημείο εκείνο που θα μπορέσουμε να δούμε τα δεσμά του συναισθηματικού μας εαυτού.
Στη γιόγκα, οι πρακτικές του χειμερινού ηλιοστασίου συνήθως περιλαμβάνουν το Surya Namaskar A (Χαιρετισμοί στον Ήλιο) και στάσεις γιόγκα που ανοίγουν τους γοφούς .
Γιατί εξασκούνται οι χαιρετισμοί του ήλιου για το χειμερινό ηλιοστάσιο;
Είναι παραδοσιακό να εκτελούνται 108 Surya Namaskars την ημέρα του ηλιοστασίου. Αυτός είναι ένας τρόπος να τιμήσετε και να χαιρετήσετε τον Ήλιο καθώς επιστρέφει στον ουρανό. Φυσικά, οι 108 χαιρετισμοί στον ήλιο είναι πολλοί, έτσι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να εκτελούν εννέα χαιρετισμούς (υπάρχουν 12 στάσεις στη σειρά και 12 πολλαπλασιαζόμενες επί 9 είναι 108). Ωστόσο, για τους σκοπούς αυτής της ακολουθίας ακόμη και ένας Χαιρετισμός Ήλιου αρκεί
Μαργιαννα
namaste!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά