Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η γιόγκα σωματικά θα σας χαρίσει ένα δυνατό, σμιλεμένο σώμα,όσο περνά ο καιρός τόσο θα παρατηρείτε αλλαγές στο σώμα σας!

Ταυτόχρονα όμως ακόμη και αν δεν είναι εμφανή αλλαγές γίνονται στο νευρικό σύστημα και στους ενδοκρινεις αδένες!
Δύο κύριες υποενότητες του αυτόνομου νευρικού συστήματος είναι το παρασυμπαθητικό και το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Με απλά λόγια, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τη «μάχη ή τη φυγή» ενώ το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την «ανάπαυση και την πέψη».
Μέσω της αναπνοής, της asana και του διαλογισμού που λαμβάνουν χώρα σε ένα μάθημα γιόγκα, ενεργοποιούμε το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Αυτή η παρασυμπαθητική διέγερση συμβαίνει όταν χαλαρώνουμε, στρέφουμε την προσοχή στο σώμα και αποσύρουμε την προσοχή από σκέψεις που προκαλούν άγχος.
Η άσκηση της γιόγκα θα επηρεάσει και το ενδοκρινικό σύστημα, παράγοντας ακόμη περισσότερα οφέλη για τον ασκούμενο. Το ενδοκρινικό σύστημα είναι μια συλλογή αδένων που παράγουν ορμόνες υπεύθυνες για πολλές λειτουργίες στο σώμα μας όπως η ανάπτυξη και η ανάπτυξη, ο μεταβολισμός, η διάθεση και ο ύπνος. Οι ορμόνες που εκκρίνονται από τους ενδοκρινείς αδένες έχουν βαθιά επίδραση στη διάθεσή μας.
Στην πρακτική μας προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε τους ενδοκρινείς αδένες. Στην πραγματικότητα, τα τσάκρα είναι σχεδόν άμεσα ευθυγραμμισμένα με το ενδοκρινικό σύστημα και όταν προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε τα τσάκρα μέσω της πρακτικής της γιόγκα ή του διαλογισμού μας, διευκολύνουμε την εξισορρόπηση των ενδοκρινών αδένων για να βοηθήσουμε σε θετικά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.
Για παράδειγμα, ο θύμος αδένας βρίσκεται κάτω από το στέρνο και είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος ισχυρό και αυτός ο αδένας σχετίζεται με το τσάκρα Anahata (καρδιά).
Το τσάκρα Anahata είναι υπεύθυνο για την ικανότητά μας για αγάπη και σύνδεση. Όταν στοχεύουμε αυτήν την περιοχή στην πρακτική μας γιόγκα, όπως μέσω στάσεων που ανοίγουν την καρδιά όλα αυτά τα στοιχεία ενώνονται και βιώνουμε τεράστια οφέλη.

Με αγάπη,

Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά