Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γιόγκα και σκολίωση
Σε αντίθεση με την κύφωση και τη λόρδωση, που αναφέρεται στην καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης προς τα έξω και προς τα μέσα, η σκολίωση αναφέρεται στην πλάγια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Ενώ μια υγιής σπονδυλική στήλη θα έχει κάποιο βαθμό κύφωσης και λόρδωσης, στην ιδανική περίπτωση δεν υπάρχει καθόλου πλευρική καμπυλότητα. κοιτάζοντας από πίσω, η σπονδυλική στήλη θα πρέπει να φαίνεται σχετικά ευθεία από το λαιμό μέχρι την ουρά.
Εάν έχετε σκολίωση, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε μια πρακτική γιόγκα. Οσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε για το μοτίβο της καμπύλης σας, τόσο το καλύτερο. Συνεργαστείτε με τον γιατρό, τον φυσιοθεραπευτή ή τον χειροπράκτη σας για να μάθετε ποιες προσαρμογές φέρνουν τον κορμό σας πιο κοντά στο ουδέτερο—δηλαδή, τι πρέπει να κάνετε και με ποια σειρά, για να εξομαλύνετε τους γοφούς, τους ώμους και το κεφάλι σας. Ωστε να μπορείτε στη συνέχεια να εφαρμόσετε αυτές τις πληροφορίες στην πρακτική σας στη γιόγκα.
Εάν έχετε κάνει διορθωτική χειρουργική επέμβαση για τη σκολίωση, εφόσον έχετε λάβει άδεια από τους γιατρούς σας για άσκηση, μπορεί επίσης να επωφεληθείτε από μια πρακτική γιόγκα, αν και η πρακτική σας μπορεί να είναι πιο περιορισμένη.
Τα ναι και τα όχι στην πρακτική σου:
✅️ Κάνε ασύμμετρες πόζες για δεύτερη φορά στην πιο δύσκολη πλευρά…ή μείνε περισσότερο σε αυτή την πλευρά.
✅️Προσθέστε μαθήματα γιν ή αποκατάστασης στο πρόγραμμα γιόγκα σας
✅️Δώστε έμφαση σε στάσεις που επιμηκύνουν τους μύες μεταξύ των πλευρών, όπως οι πλάγιες κάμψεις και οι πλευρικές ολισθήσεις.
✅️Ενισχύστε τους μύες που σταθεροποιούν τον πυρήνα και την πλάτη κρατώντας ουδέτερο σε όλο και πιο δύσκολες θέσεις
⛔️Μην κάνετε αναστροφές χωρίς υποστήριξη εάν η σκολίωση σας είναι σοβαρή ή αισθάνεστε πόνο.
⛔️Μην περιμένετε οι ασύμμετρες πόζες να φαίνονται (ή να νιώθετε) ακριβώς το ίδιο και στις δύο πλευρές
⛔️Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας σας, αποφύγετε να σηκώνετε μεγάλα βάρη ή άλλα αντικείμενα, ειδικά εάν η σκολίωση σας είναι σοβαρή ή/και αισθάνεστε πόνο. Η άρση βαρέων φορτίων θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην κοίλη πλευρά της καμπύλης σας.
Μέσω μιας τακτικής πρακτικής γιόγκα και αυτής της συνεχούς επίγνωσης, οι μαθητές γιόγκα με σκολίωση μπορεί να ανακαλύψουν ότι σταδιακά γίνεται φυσικό για αυτούς να στέκονται ψηλότερα και ίσως ακόμη και να παρατηρήσουν ότι αναπνέουν ευκολότερα και κινούνται με λιγότερο πόνο.
Καλή πρακτική,
Μαργιαννα  Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά