Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Πέρα από τα ασανα ..

Η λέξη «γιόγκα» κατανοείται διαφορετικά από πολλούς από εμάς. Για κάποιους είναι καθαρά μια σωματική άσκηση, ένας τρόπος να γίνουν πιο δυνατοί, πιο υγιείς και πιο ευέλικτοι, για άλλους είναι διαλογισμός.
Αν υπάρχει όμως για ένα πράγμα που πρέπει να είστε σίγουροι, είναι ότι η γιόγκα – που σημαίνει «ενότητα», μας προσφέρει έναν τρόπο ζωής που μπορεί να είναι ένας τρόπος να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας από ένα μάθημα γιόγκα διάρκειας 60 λεπτών μια φορά την εβδομάδα..
Η ιδέα μιας πρακτικής γιόγκα δεν είναι απλώς να επικεντρωθούμε και να είμαστε συνειδητοποιημένοι και ήρεμοι για την ώρα που βρισκόμαστε στο ταπί, αλλά να φέρουμε αυτή την κατάσταση μαζί μας όταν φεύγουμε από το μάθημα, ώστε να μπορεί να έχει πολλά βαθύτερο αντίκτυπο από το να μας κάνει να φαινόμαστε καλοί.
Σίγουρα, μπορεί αρχικά να έρθουμε στο μάθημα για τα φυσικά οφέλη, αλλά ο λόγος που τόσοι πολλοί από εμάς μένουν είναι επειδή υπάρχει μια ιδέα ότι υπάρχει κάποιο άλλο είδος μαγείας στη δ εδώ….
Τα Yamas και τα Niyamas θεωρούνται συχνά ως «ηθικοί κώδικες» ή τρόποι «σωστής ζωής». Αποτελούν πραγματικά το θεμέλιο ολόκληρης της πρακτικής μας και το να τιμούμε αυτές τις ηθικές καθώς προχωράμε κατά μήκος του «μονοπατιού» σημαίνει ότι προσέχουμε πάντα κάθε ενέργεια και επομένως καλλιεργούμε μια πιο παρούσα και συνειδητοποιημένη κατάσταση ύπαρξης. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτά τα πέντε Yamas και τα πέντε Niyama μοιάζουν με τις δέκα εντολές!

Αν θέλουμε να επωφεληθούμε πραγματικά από μια πρακτική γιόγκα, αυτή πρέπει να επεκταθεί πέρα ​​από το χαλάκι και στη ζωή. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν είναι μόνο το σώμα μας που τεντώνεται, επεκτείνεται και δυναμώνει, αλλά και το μυαλό και η καρδιά μας.

Από αυτή την κατάσταση της ύπαρξης, πλησιάζουμε όλο και περισσότερο προς την ολότητα, τη σύνδεση και την ενότητα και αρχίζουμε όχι απλώς να «κάνουμε» γιόγκα, αλλά να τη ζούμε και να την αναπνέουμε κάθε στιγμή.

Μαργιαννα  Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά