Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

«Βήμα» για την υλοποίηση σημαντικού έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας έγινε από την Περιφέρεια Αττικής.
Η μελέτη του έργου έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και αφού έγινε ο αναγκαίος διαγωνισμός η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το υποέργο 1 του έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων Υδάτων Κερατσινίου- Δραπετσώνας», με προϋπολογισμό 7 εκατομ. €.
Το συγκεκριμένο έργο έχει στόχο τηνασφαλή παροχέτευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής  προς τους υφισταμένους κύριους συλλεκτήρες.
Η χάραξη των προτεινόμενων αγωγών αποσκοπεί στην πύκνωση του δευτερεύοντος δικτύου με  αποδέκτες τους υφισταμένους κύριους αγωγούς, η επάρκεια των οποίων ελέγχθηκε στην μελέτη που εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
«Η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός πραγματικά μεγάλου έργου, τόσο από άποψη προϋπολογισμού, όσο και από το μέγεθος της έκτασης που καλύπτει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Τι προβλέπεται να γίνει με το έργο
Στο πλαίσιο του έργου εκτός από τους αγωγούς ομβρίων  θα κατασκευαστούν  φρεάτια υδροσυλλογής καθώς και διατάξεις εγκαρσίων υδροσυλλογών («κόφτρες»), σε θέσεις όπου αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση υδάτων λόγω της  συρροής  εξωτερικών λεκανών.
Επίσης θα ενισχυθεί  το δίκτυο  των υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής σε σημεία  όπως ενδεικτικά στην οδό Μ.  Κιουρί κοντά στο κατάστημα «Σκλαβενίτη», όπου παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν αγωγοί μήκους οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται:
•    Ανακατασκευή τμήματος του τρίτου υφισταμένου αγωγού ομβρίων «Πλακοσκεπής οχετός 3», διαστάσεων 3.50×2.50, σε μήκος 25 περίπου μέτρων, στην περιοχή της εκβολής του μέσα στο  CarTerminal στην ίδια με την υφιστάμενη στάθμη του.
•    Αγωγός  στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στην οδό Μπουμπουλίνας και στο χώρο του ΟΛΠ: ανακατασκευή με ορθογωνικές διατομές 3.00*1.00 και 4.00*1.00, σε μήκη 120 και 245 περίπου μέτρων, αντίστοιχα.
Η κατασκευή των εν λόγω αγωγών θα ανακουφίσει κατά μεγάλο ποσοστό την περιοχή των μηχανουργείων που βρίσκονται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας  η οποία λόγω του τοπογραφικού της υποβάθρου συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα ομβρίων υδάτων τα οποία αδυνατεί να αποχετεύσει εγκαίρως με αποτέλεσμα την εκδήλωση συχνών πλημμυρικών φαινομένων.
Επιπλέον, θα κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων στην περιοχή των Ταμπουρίων στον Πειραιά. Τα υπόλοιπα τμήματα των αγωγών με αποδέκτες του συλλεκτήρες  που εκβάλουν στη θάλασσα διερχόμενα από τον χώρο του CAR TERMINAL του ΟΛΠ, θα κατασκευαστούν με συμπληρωματικό έργο αφού η Περιφέρεια Αττικής εγκρίνει την μελέτη που ήδη εκπονεί ο ΟΛΠ προκειμένου να παραλάβει  την παροχή που έχει υπολογιστεί στην εγκριθείσα οριστική μελέτη που εκπονήθηκε από την  Περιφέρεια Αττικής.

https://pireas2day.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά