Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, ερχόμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν διαρκή αρνητισμό. Τείνει δε να αποτελέσει την κυρίαρχη τάση, τόσο στον προφορικό λόγο όσο και στις πράξεις. Προτάσσεται το «όχι», το «δεν», το «ποτέ» και το «μη», έναντι κυρίως της θετικής θεώρησης – άποψης, του συνόλου. Δηλαδή. να κάνουμε, να προβλέψουμε, να οραματιστούμε μα προπάντων, να σκεφτούμε!

Όποιος δε (απο)τολμάει να αρθρώσει προτάσεις με θετικό πρόσημο, αντιμετωπίζεται απ’ τους υπόλοιπους είτε με καχυποψία είτε ως αιθεροβάμων είτε ως «γραφική φιγούρα» ή απλώς κι ως… ξεπερασμένος (εκ των συνθηκών και των δεδομένων…), με ‘κείνο το ευτελές επιχείρημα (;): «…καλά ρε μπάρμπα, πού ζεις εσύ, σ’ άλλον αιώνα;»

Όμως, μόνον όταν υπάρχει το κοινό «δέσιμο», το κοινό όραμα κι ο κοινός στόχος, μπορεί η κοινωνία στο σύνολό της να προχωρήσει, να προοδεύσει και να ευημερήσει, ούτως ώστε οι επόμενες γενιές (τα παιδιά μας και τα παιδιά τους) να καταφέρουν να ζήσουν πιο καλά απ’ ό,τι (κι όπως) ζήσαμε εμείς!

Επιμύθιο:

Κάθε αντίδραση εμπεριέχει και την αντίστοιχη (ίση) ποσότητα αντίφασης.

Για την ομάδα του Authoring Melodies

 Νάσσος Μωραΐτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά