Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η κίνηση είναι απαραίτητη για να έχουμε δυνατούς μυς, ακμαίο εγκέφαλο και φυσικά, γερή καρδιά. Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας μοιραία θα αλλάξει και μπορεί να διαπιστώσετε ότι εκτελείτε ορισμένες κινήσεις πιο περιορισμένα. Εστιάζοντας όμως, στην υγεία της καρδιάς, υπάρχει μια συγκεκριμένη άσκηση που συστήνουν οι καρδιολόγοι, τονίζοντας ότι μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα: Το περπάτημα.

Περπάτημα με… συνταγή γιατρού

Το περπάτημα πρόκειται για την καλύτερη άσκηση που μπορούν να κάνουν οι άνω των 50, σύμφωνα με την καρδιολόγο και συνδιευθύντρια του προγράμματος προληπτικής καρδιολογίας του UCLA, δρ Karol Watson. Αυτό διότι, όσο απλό και αν είναι, το περπάτημα παραμένει η βασικότερη και πιο απλή άσκηση που μπορεί να κάνει ο καθένας, οπουδήποτε. «Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι με τακτικό περπάτημα», λέει.

Το περπάτημα σας χαρίζει τα ίδια οφέλη με άλλες πιο έντονες cardio ασκήσεις, όπως το τρέξιμο, απλώς όχι τόσο γρήγορα. Περπατώντας εξακολουθείτε να αυξάνετε τον καρδιακό σας ρυθμό, τα πόδια σας κινούνται και ενεργοποιείτε τους βασικούς μυς του σώματός σας.

Αποκομίζουμε όλα τα οφέλη με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά τραυματισμών. Σε σύγκριση με πολλές άλλες προπονήσεις, είναι πολύ πιο ήπιο για τις αρθρώσεις σας, καθώς έχει χαμηλό επίπεδο πρόσκρουσης σε σχέση με το τρέξιμο, κατά τη διάρκεια του οποίου χτυπάτε δυνατά το έδαφος.

Πώς θα το κάνουμε διασκεδαστικό

Ακριβώς επειδή το περπάτημα είναι τόσο απλό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι βαρετό. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να… «εμπλουτίσετε» τα βήματά σας. Η δρ Karol Watson συνιστά να ξεκινάτε αργά και στη συνέχεια να συνεχίζετε με πιο γρήγορο ρυθμό. Η συμβουλή της; «Προσπαθήστε να φτάσετε στο ρυθμό του τραγουδιού «Staying Alive».

Με αυτόν τον τρόπο θα περπατάτε σε γρήγορο ρυθμό, αυξάνοντας τον καρδιακό σας ρυθμό. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να περπατήσετε σε ανηφόρα για να αυξήσετε την αντίσταση.

Διαφορετικά μπορείτε να δοκιμάσετε το power walking, αυξάνοντας τον αριθμό των βημάτων σας ανά λεπτό, χρησιμοποιώντας περισσότερο το πάνω μέρος του σώματος, συγκεκριμένα τα χέρια, για να προωθήσετε το σώμα σας προς τα εμπρός.

Το σκανδιναβικό περπάτημα αποτελεί μια εξίσου καλή επιλογή. Για να εξασκηθείτε σωστά, θα πρέπει να στέκεστε ίσια και να χρησιμοποιήσετε τα μπατόν για να τα ακουμπήσετε στο έδαφος καθώς περπατάτε, με στόχο να αγγίξετε το έδαφος στην μέση του διασκελισμού σας.

Ωστόσο, πριν να ξεκινήσετε, η δρ Karol Watson συνιστά να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. «Εάν έχετε ιατρικές παθήσεις, να αναζητάτε πάντα τις οδηγίες του γιατρού σας πριν να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης».

https://www.vita.gr/2022/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά