Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Χαστούκι στην εμμονή και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, ή απόφαση του ΣτΕ. Που δικαιώνει τον αγώνα των υγειονομικών.

Και αδειάζει την πρωτόφαντη αυτή εμπάθεια, του πρωθυπουργού και του υπουργού υγείας. Του τύπου αυτου, που πριν λίγες μέρες δήλωνε πως θα εισηγηθεί την απόλυση τους.

Νομίζοντας πως ζει στην περίοδο του Χόνεκερ και του Τσαουσέσκου. Με μια ισχυρή πλειοψηφία 6, έναντι 7 ψήφων, οι δικαστές κήρυξαν αντισυνταγματική την παράταση αναστολής της εργασίας, των ανθρώπων αυτών της υγείας.

Που επι 14 ολόκληρους μήνες, έκαναν έναν τιτάνιο αγώνα επιβίωσης τους.

Και δικαίωσης, σε μια τιμωριτική στάση της κυβέρνησης, που καθόλου δεν τους άξιζε.

Σε μια εκδικητική γραμμή, που μόνο την απόφαση κι αυτούς που την έλαβαν ντρόπιαζε. Δηλαδή προσωπικά τον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη.

Που κάνει τώρα, με σπασμωδικές κινήσεις, με «δωράκια» της συμφοράς, προσπάθεια ανατροπής του κλίματος που δημιούργησε με τις δεκάδες αστοχίες του, απέναντι στον λαό.

Με τα lockdown, που κατέστρεψαν κόσμο, με τις υποχρεωτικότητες, με την κατάργηση του λιγνίτη που έφερε σε απόγνωση τους καταναλωτές ρεύματος… Τις φωτιές και την παθητική αντιμετώπιση τους, για ευνόητους λόγους. Την εχθρική στάση απέναντι στη Ρωσία.

Και τόσα άλλα. Είναι αλήθεια, πως οι άνθρωποι αυτοί της υγείας, έκαναν έναν τιτάνιο αγώνα. Με πορείες, με φωνές απόγνωσης, με επιχειρήματα.

Με νυχθημερόν βάρδιες έξω από το υπουργείο υγείας.

Ώσπου τώρα τελευταία, προφανώς με εντολή του υπουργού, γιατί ποιος άλλος να προβεί σε τέτοια καραγκιοζιλίκια, εάν δεν υπάρχει απόφαση υψηλά ιστάμενου, το σιδερόφραξαν.

Σε όλη του την εξωτερική όψη, που είναι τα πλατύσκαλα, έβαλαν πλέγμα σιδερένιο.

Για να μην πιάνουν απάγγειο, οι άνθρωποι αυτοί. Τόσο φθηνές ενέργειες, τόσο γελοίες. Τόσο αχαρακτήριστες, από μια υποτιθέμενη σύγχρονη κυβέρνηση.

Μα να επιτέλους που ήρθε πλέον η απόφαση αυτή να τους δικαιώσει. Τώρα πλέον με τη νίκη τους, οι υγειονομικοι, επιστρέφουν στο λειτούργημα τους, πλάι στον συνάνθρωπο, που περνάει μια δυσκολία με την υγεία του.

Φυσικά θα τους επιστραφούν τα «λεηλατημένα» από την αναστολή εργασίας, χρήματα από τις 14/4/22. Και θα τους αναγνωριστεί και η ανάλογη ασφάλιση από το διάστημα αυτό.

Ως απάντηση στη απόφαση του ΣτΕ ο κ. Πλεύρης, δηλωσε: «Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία» Εμφανής η αμηχανία και το μούδιασμα, από την απρόσμενη απόφαση.

Και ερωτώ.

Ποιά είναι αυτά τα μέτρα υπουργέ;

Εξακολουθείς να υποδαυλίζεις τον διαχωρισμό των πολιτών; Να υπαγορεύεις έμμεσα την διχόνοια μεταξύ των μεν και των δε;

Μα επιτελους, με λεπρούς έχετε να κάνετε; Ντροπή σας.

Γιατί πια υπουργέ, δεν βγαίνεις, ως παντελονάτος, να πεις απλά: «Χάσαμε. Και με σεβασμό στο επιστημονικό τους κύρος, τους υποδεχόμαστε και πάλι, στην μεγάλη οικογένεια της υγείας» Τοσο δύσκολη είναι η λεβεντιά;

Γιατί τόσο δήθεν; Έχετε αποκατασταθεί πια τόσο καλά;

Που δεν σας νοιάζει η απώλεια ψήφων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά