Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μόσχα, 22 Νοεμβρίου 2022

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σάς προωθεί ενημέρωση για το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στην Αθήνα – AIDFF, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 8-14 Δεκεμβρίου 2022.

Από τα βάθη της καρδιάς μας συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους ιδεολόγους-εμπνευστές του συγκεκριμένου εγχειρήματος, του Φεστιβάλ, και δη το διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση και την επίσης διακεκριμένη συγγραφέα, σεναριογράφο, σκηνοθέτη, εικαστικό Βασιλική Κάππα και την ομάδα τους για τον πολλοστό αυτό άθλο τους.

Άοκνοι και συνεπείς σκαπανείς της τέχνης και της δημιουργίας, ο Χρήστος Καρακάσης, η Βασιλική Κάππα και η ομάδα τους για πολλοστή φορά μάς καλούν να  μυηθούμε στον κόσμο της έβδομης τέχνης με έναν αριθμό ταινιών, αλλά και σφαιρικότητα, ποικιλία, πολυμορφία αισθητικής, θεματικής, περιεγχομένου, ρυθμού, που κυριολεκτικά είναι αξιοθαύμαστα.

Από πλευράς μου οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, αλλά και εξαιρετική τιμή, και παράλληλα ευθύνη, να είμαι στην ομάδα αξιολόγησης, μαζί με μία σειρά εκλεκτών ανθρώπων της δημιουργίας. Επιθυμώ να εκφράσω στο Χρήστο Καρακάση την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, αλλά και να μοιραστώ μαζί σας την πνευματική, ψυχική, καλλιτεχνική απόλαυση που εισπράττω, παρακολουθώντας τις ταινίες του Φεστιβάλ.

Ο Χρήστος Καρακάσης, καλός πιστός φίλος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., επανειλημμένα μάς εμπιστεύεται ταινίες του για κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Ρωσία. Μόλις πρόσφατα, φέτος το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, πραγματοποιήσαμε το διαδικτυακό εγχείρημα –  ΘΕΡΙΝΟ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ αλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ  !!!, με τη συμμετοχή 5 ταινιών του Έλληνα δημιουργού.

Ευχόμαστε στους διοργανωτές του φεστιβάλ σωματική και ψυχική υγεία, να συνεχίζουν με προσήλωση και αγάπη αυτό που τούς εκφράζει και το κοινό το εισπράττει, καθώς και αστείρευτη έμπνευση για καλλιτεχνικά εγχειρήματα στο μέλλον.

Παρατίθεται δελτίο τύπου των διοργανωτών του Φεστιβάλ

Με εκτίμηση,

Δώρα Γιαννίτση, δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru)

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF 

 8-14 Δεκεμβρίου 2022

Το 11ο  Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF ανοίγει τις φτερούγες του πάνω από την πόλη της Αθήνας, γεμίζοντας την πόλη με εικόνες ήχους, μουσικές, διαλόγους, δίνοντας το οξυγόνο που απλόχερα προσφέρει η τέχνη..

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF θα ανοίξει τις πύλες του για 11η συνεχόμενη χρονιά ανανεώνοντας έτσι το ραντεβού του με το κοινό και τους δημιουργούς μέσα από καθημερινές προβολές. To 11ο φεστιβάλ θα διεξαχθεί 8-14 Δεκεμβρίου στον Ιστορικό κινηματογράφο Στούντιο, Σταυροπούλου 33 και στο BlackBox Theater Cinema Μπούσγου 22Β .

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να απολαύσουμε 100 ταινίες με 80 πρεμιέρες  από 30 χώρες σε όλες τις κατηγορίες του ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, Μυθοπλασία, μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, Νέοι Σκηνοθέτες, πειραματικές, animation, video art, video dance. Το φεστιβάλ εξασφάλισε ταινίες προερχόμενες από μια νοητή γεωγραφική βεντάλια, πετυχαίνοντας μια πολυφωνία και δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να απολαύσουν διαφορετικές κουλτούρες σε διαφορετικά τοπία, πολιτιστικές αναφορές, ιδιαίτερα ταξίδια μνήμης οικολογικής ευαισθητοποίησης, με όλα τα κοινωνικά μας θέματα να έχουν αναφορά στο παρελθόν, στο σήμερα αλλά και στο αύριο.

Το φεστιβάλ κάθε χρόνο φιλοξενεί εκατοντάδες ταινίες από όλον τον κόσμο με δεκάδες πρεμιέρες, που έχουν ως αντικείμενο την προβολή του σύγχρονου κινηματογραφικού έργου και τη συνεχή ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαλόγου μεταξύ των δημιουργών και του κοινού.  Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου, προσδιόρισε και προώθησε την έννοια του Νέου Κινηματογράφου και αποτελεί το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που αγκάλιασε όλα τα είδη της κινηματογραφικής τέχνης. Με λεπτομερή σχεδιασμό της ταυτότητας του κατάφερε σε αυτά τα  χρόνια να γίνει αγαπημένος προορισμός των απανταχού κινηματογραφιστών. Μέσα, λοιπόν, από αυτήν τη συνθήκη δημιουργείται σταθερά μία νέα γενιά δημιουργών με ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

To  Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας απέκτησε πιστοποίηση EFFE label 2019-2022, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Φεστιβάλ Τέχνης (EFA). H πιστοποίηση EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωκοινoβούλιο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα το βρείτε στη σελίδα του AIDFF www.aidff.com

Το φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Διοργάνωση  /Πολιτιστικός Οργανισμός ΚΟΥΙΝΤΑ    / Tickets Tickets www.koyinta-organization.com  www.aidff.com

2022-07-18_13-51-01

2022_11_21_17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά