Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γιόγκα και οστεοπόρωση!
Απο την Μαργιαννα Kαρακωστα
20 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια μέρα οστεοπόρωσης..
H οστεοπόρωση είναι μια πάθηση που αφορά την υγεία των οστών μας.
Εμφανίζεται συνήθως μετά τα 50 στις γυναίκες και μετά τα 65 στους άνδρες και επηρεάζει την πυκνότητα της οστικής μάζας.
Η νόσος δρα αθόρυβα, μπορούμε να πούμε ακόμη και ύπουλα, χωρίς να έχει συμπτώματα ή πόνο.
Είναι πολύ σύνηθες η διάγνωση να προκύπτει όταν κάποιος μετά από μία πτώση, έρχεται αντιμέτωπος με ένα σοβαρό ή πιο ήπιο κάταγμα.
Όταν κάποιος κινδυνεύει ή έχει ήδη ξεκινήσει να αντιμετωπίζει φθορά στα οστά, ο γιατρός θα συμβουλεύσει να κόψει το κάπνισμα και το αλκοόλ, την πρόσληψη ασβεστίου και την μείωση του σωματικού του βάρους, ελαφριά αλλά συστηματική άσκηση.
Μια συστηματική ακόμη και σύντομη χρονικά πρακτική yoga, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορείτε να επιλέξετε για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες που έχουν τα οστά σας σε αυτή την φάση.
Και αυτό γιατί;
🔸 Οι θέσεις της δουλεύουν με ισομετρικο τρόπο,μένουμε για κάποιο χρονικό διάστημα σε μια ασανα και δουλεύουμε την αντοχή και την δύναμη
🔸 Καλλιεργούμε την ισορροπία που μας βοηθά να αποφύγουμε τις πτώσεις
🔸 Δουλεύουμε τόσο το κάτω μέρος του σώματος όσο και το πάνω χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος μας σε θέσεις όπως τραπεζάκι, κάτω σκύλο, σανίδα
🔸 Με τις ασκήσεις αναπνοής pranayama ρυθμίζεται το ενδοκρινικό μας σύστημα, δηλαδή η έκκριση των ορμονών που είναι καθοριστικές για την αναγέννηση των οστών.
Η γιόγκα είναι κατάλληλη άσκηση για την τρίτη ηλικία αποφεύγοντας τις ακραίες θέσεις. Ξεκινάμε σταδιακά με μια ήπια πρακτική hatha yoga μαθαίνοντας να αναπνέουμε σωστά, να δυναμώσουμε μυϊκά και να διορθώσουμε την στάση του σώματος.
Έρευνες έχουν δείξει πως η γιόγκα βοηθά ανασταλτικά στην πορεία της οστεοπόρωσης!
Καλή πρακτική με ασφάλεια και αγάπη
Μαργιαννα Kαρακωστα Δασκαλα Γιογκα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά