Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Tο περπάτημα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ενσωματώσεις περισσότερη δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου. Αλλά μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος; Η απάντηση κρύβεται στο πώς το κάνεις.

Πόσα βήματα την ημέρα είναι αρκετά; 

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για απώλεια βάρους;Pexels

Για να χάσεις βάρος, πρέπει να κάνεις περισσότερα από το να μετράς απλά βήματα. Η καταμέτρηση βημάτων είναι χρήσιμη, καθώς σε βοηθά να παρακολουθείς τον εαυτό σου σε καθημερινή βάση.  Αλλά εάν ο αριθμός των βημάτων είναι ο κύριος οδηγός σου, μπορεί να μην έχεις τα κέρδη που περιμένεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που είναι αποτελεσματικό είναι η συχνότητα, η ένταση και η διάρκεια της δραστηριότητάς σου.

Τι άλλο πρέπει να ξέρεις για το πόσα βήματα την ημέρα χρειάζεσαι για να χάσεις βάρος:

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το περπάτημα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της αρτηριακής πίεσης και της καρδιαγγειακής λειτουργίας, της μείωσης της περιφέρειας της μέσης και της διατήρησης της οστικής πυκνότητας. Αλλά ενώ πιθανότατα έχεις ακούσει ότι πρέπει να κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα, αποδεικνύεται ότι αυτός ο αριθμός είναι κάπως αυθαίρετος. Ξεκίνησε το 1965 με την εμπορία ενός βηματομετρητή με την ονομασία «10.000 step meter».

Αυτός ο αριθμός έχει εδραιωθεί στη συνείδησή μας για την υγεία, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι λιγότερα βήματα μπορεί να μας προσφέρουν επίσης σημαντικά οφέλη. Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, 4.400 βήματα την ημέρα μείωσαν τα ποσοστά θνησιμότητας, σε σύγκριση με τις λιγότερο δραστήριες γυναίκες, που έκαναν 2.700 βήματα. Μια άλλη μελέτη σε άτομα ηλικίας 38 έως 50 ετών διαπίστωσε ότι 7.000 βήματα σχετίζονται με χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.

Πόσα βήματα χρειάζονται για να χάσεις βάρος;

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία σύσταση που να ταιριάζει σε όλους, επειδή παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και τα επίπεδα δραστηριότητας παίζουν ρόλο στην απώλεια βάρους, μια μελέτη έδειξε ότι άτομα που έχασαν περισσότερο από 10% βάρος σε 18 μήνες, έκαναν περίπου 10.000 βήματα ανά ημέρα. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι 30 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας την ημέρα, μεταφράζονται σε περίπου 7.900 βήματα για τους άνδρες και 8.300 βήματα για τις γυναίκες.

Αλλά δεν είναι μόνο ο αριθμός των βημάτων που μετράει. Η διάρκεια και η ένταση είναι επίσης σημαντικές. Οι ειδικοί προτείνουν 150 λεπτά μέτριας-έντονης δραστηριότητας την εβδομάδα. Μέτριας έντασης άσκηση, σημαίνει ότι είναι λίγο δύσκολο να μιλήσεις, όχι ότι λαχανιάζεις και μετά βίας μπορείς να πάρεις ανάσα. Το τεστ αυτό, είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν βρίσκεσαι στη σωστή ένταση.

Η εξέταση της μεγάλης εικόνας έχει επίσης σημασία, όταν πρόκειται να κάνεις αλλαγές στην καθημερινότητά σου, με στόχο την απώλεια βάρους. Αφιέρωσε μερικές μέρες για να παρακολουθήσεις τις συνήθειές σου. Πού παρασύρεσαι; Προσδιόρισε μικρά πράγματα που μπορείς να αλλάξεις. Για παράδειγμα, αντί να πεις κάτι ασαφές π.χ. «θα φάω καλύτερα», πες στον εαυτό σου: «Θα φάω ένα φρούτο αντί για κέικ». Είναι τα συγκεκριμένα, μετρήσιμα και ανιχνεύσιμα βήματα που βοηθούν να χάσεις βάρος, μαζί με περισσότερη κίνηση.

Συμβουλές για να ενσωματώσεις περισσότερο περπάτημα στην ημέρα σου:

Ξεκίνα με μια μικρή τροποποίηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Η συνέπεια αυτών των μικρών αλλαγών, είναι αυτό που θα σου δώσει κέρδη με την πάροδο του χρόνου. Είναι καλύτερο να οργανώσεις τις βόλτες στην ημέρα σου, είτε είναι 30 λεπτών, είτε σπασμένες σε μικρότερα κομμάτια, αν αυτό είναι που ταιριάζει στο πρόγραμμά σου.

  • Χρησιμοποίησε τις σκάλες
  • Μην χρησιμοποίεις το αυτοκίνητο για μικρές διαδρομές που μπορείς να κάνεις με τα πόδια
  • Περπάτα όταν μιλάς στο τηλέφωνο
  • Σήκω από τον καναπέ και κάνε διαλείμματα, ενώ παρακολουθείς τις αγαπημένες σου σειρές

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσεις βάρος και όχι την υπομονή σου;

Μπορεί να είναι δύσκολο να δεις άμεσα αποτελέσματα αφού εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου. Αλλά το να μείνεις πιστή σε αυτή τη ρουτίνα, είναι το κλειδί. Πρέπει να γίνει συνήθεια προκειμένου να έχεις αποτελέσματα. Το κίνητρο είναι επίσης να αναρωτηθείς ποια είναι η αξία του να περπατάς, έναντι του να μην το κάνεις; Σκέψου τα οφέλη, όπως η βελτίωση της συνολικής υγείας ή η βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης και μετά εστίασε στην απώλεια βάρους. Θα έρθει και αυτό, αλλά πρώτα πρέπει να αφιερώσεις δουλειά, χρόνο και προσπάθεια, για να φτάσεις εκεί. Καθώς πετυχαίνεις μικρές νίκες, θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον στόχο σου και η οπτική σου θα αλλάζει. Θα επικεντρώνεσαι στο πώς νιώθεις όταν είσαι πιο δραστήρια και όχι σε αυτό που λέει η ζυγαριά σου. Αυτή είναι μια πιο υγιής προοπτική για οποιονδήποτε.

https://www.ladylike.gr/wellness/posa-vim

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά