Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

….Επειδή είμαι από πολύ νέος στον χώρο. Θα πω πως πια ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Θα πω ακόμα πως, ο δάσκαλος μου, ο υπέροχος Φιλοποίμην Φίνος…

Με έμαθε, πάνω και πέρα από το μέγεθος της δημοφιλίας ενός καλλιτέχνη, πρώτα να τον ξεχωρίζω από το ήθος του. Από τις αξίες που κουβαλάει σαν άνθρωπος.

Από το μέτρο που έχει κι από το δίκαιο που τον χαρακτηρίζει. Και μετά να βλέπω και τα καλλιτεχνικά προσόντα που και αυτά θα πρέπει να έχουν θέση στη βαθμίδα των αξιών.. Αυτή η συμβουλή με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή.

Γι αυτό και κάποιους ανθρώπους τους έχω πολύ πιο ψηλά από όσο θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί. Ένας από αυτούς είναι και ο Τάκης Σαγιώρ.

Ένας απέραντα ευγενής και δοτικός άνθρωπος Σπουδαίος πραγματικά σαν καλλιτέχνης. Μα και ένας από τους πιο τίμιους, τους πιο μπεσαλήδες που είχε ο χώρος αυτός να επιδείξει.

Με μια ευθύτητα σαγηνευτική. Και με μια κρίση δικαίου αποστολική.

Στέκεται με αγάπη πλάι σε όλους τους καλλιτέχνες.

Αυτούς που αξίζουν Και έχουν και εκείνοι να παρουσιάσουν μια ευθύτητα Και μια αρμονία ήθους και συνέπειας. Θυμάμαι την αγωνία του, όταν ο Τέρης Χρυσός δοκιμάζονταν, με την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς που έκανε.

Με την δοκιμασία που είχε περάσει η Μαίρη Λίντα και κάθε άλλος καλλιτέχνης που με την αύρα του χρωμάτισε τη ζωή μας. Και άφησε το άρωμα του. Υπέροχος άνθρωπος ο Τάκης.

Σοβαρός μετρημένος. Που έχει τον σεβασμό όλων των συναδέλφων του.

Πάνε πολλά χρόνια.. Που μου τον είχε συστήσει στο θέατρο Μπουρνέλη ο Παντελής Παλιεράκης αν θυμάμαι καλά Εγώ ένα άγνωστο τότε παιδί. Που ξεκινούσα με δειλά και ασταθή βήματα.

Εκείνος ένας μεγάλος καλλιτέχνης με την μία επιτυχία του να διαδέχεται την άλλη. Κι όμως απλός, γλυκός ευγενής Έμεινε μέσα μου όλα αυτά τα χρόνια Με την ευγένεια και την απλότητα του εκείνη.

Ο Τάκης Σαγιώρ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δύο- τρεις κορυφαίους του χορού μας Έχει τεράστιο σκηνοθετικό έργο έργο στην διαδρομή του.

Με επιτυχίες που μείνανε πλέον κλασικές. Ενώ με τις υπέροχες χορογραφίες του, έδωσε κίνηση και ομορφιά, νεύρο και ρυθμό σε έργα των μεγαλύτερων συγγραφέων μας Σε επιθεωρησιακά κυρίως έργα. Όπως του Σακελλάριου, του Πρετεντέρη, του Λυμπερόπουλου, και άλλων.

Ενώ και σαν ηθοποιός, άφησε μια υπέροχη, λαμπερή σφραγίδα.

Την καλλιτεχνική του πορεία την ξεκίνησε από την Κέρκυρα Από κει που την ξεκίνησε κι η φίλη του, η Ρένα Βλαχοπούλου. Στα 15 του χρόνια έρχεται στην Αθήνα όπου ξεκινάει μαθήματα χορού στην σχολή της Κικής Μανιάτη. Στη συνέχεια μπαίνει στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη, Και το 1962 αρχίζει την καριέρα του με το έργο των Γιάννη και Μίκη θεοδωράκη »Όμορφη Πόλη» Από κει πια η πορεία αρχίζει να διαγράφεται, ανοδική Με χορογραφίες που μείνανε κλασικές. Δημιουργώντας σχολή..

Με την γλυκιά εκείνη και τόσο ταλαντούχα Μελίντα που ταυτίστηκε τόσο με τον Τάκη.

Χαράσσοντας και κείνοι με την δική τους κατάθεση, την μαγεία εκείνου του σινεμά Που με τόση τρυφερότητα βλέπουμε..

Σήμερα στην ωριμότητα του είναι ένας χορτάτος και κατασταλαγμένος άνθρωπος. Που μόνο δίκαιο παράγει .

Και απέραντο ήθος καταθέτει. Διαβάστε στο πιο κάτω θέμα, που αφορά την απαράδεκτη δήλωση της κ. Φόνσου Τι δίκαιη θέση παίρνει ο Τάκης σε απάντηση σχολίου της φίλης Γεωργίας Δημητροπούλου. Αξίζει να την διαβάσετε στο πιο κάτω θέμα..

Για να δείτε την ορθότητα των θέσεων του.

Τάκη μου.. Υποκλίνομαι με τον απέραντο σεβασμό

Που ξέρεις πως σου τρέφω.. Να είσαι καλά αγαπημένε μου..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά