Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 πμ στην Αίθουσα «Δ. Μπόγρη» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.
Για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν εν εκτάσει, τα μοναδικά μνημεία που διαθέτει η Σαλαμίνα και θα εκτεθεί η πολυχιλιετης ιστορία της. Μύθοι, δοξασίες και παραδόσεις λησμονημένες απ’ τον χρόνο και την λήθη των ανθρώπων θα ανασυρθούν, ενώ το αρχαίο παρελθόν και το κλέος των προγόνων θα αναβιώσουν μέσα από την επίκληση τους με σεβασμό στην ιστορία και τα τεκμήρια.
Κανάκια, Θηνιο, Πυργιακονι, Φουριθι, όρος Ακάμας, Περιστέρια, Κολώνες, Δημηγγελα, Δραγατσουλα, χερσόνησος Κυνοσουρας, χερσόνησος Πούντας, οδός Αράπης, μεγάλη Φαρμακουσα, Γκινανι, Βασιλικά, Φανερωμένη, Βουδουρον, μυκηναϊκό ανακτορο, νυμφαία, οχυρά, πύργοι, φρυκτωρίες, τρόπαια νίκης, αρχαία πόλη, προϊστορικοί οικισμοί και τόσα άλλα που συνθέτουν τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, θα εκτεθούν ως προϊόν επιτόπιας έρευνας, συνοδευόμενα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα προβληθεί ως διαφάνειες.
Μαζί με τους λοιπούς εκλεκτούς ομιλητές, οι οποίοι τυγχάνουν ζηλωτές της αρχαιότητας και γνώστες του διαπραγματευομενου αντικειμένου, και ο Διευθυντής Ανασκαφών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Γιάννος Λωλος, ο οποίος θα μας παρουσιάσει το ανασκαφικό έργο του στο νησί και τα ερευνητικά του επιτεύγματα.
Γιατί το φυσικό κάλλος και η πολιτιστική κληρονομιά, αποτελούν τον αληθινό πλούτο του νησιού που πρέπει να διαφυλαχθεί και να αναδειχθεί. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει ο κόσμος του νησιού να γίνει γνωστης και κοινωνός αυτής της τόσο σημαντικής
παρακαταθήκης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά