Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Βούλα Σαββίδη
Το έργο
Μετά από μια μεγάλη και επιλεκτική σιωπή, η Βούλα Σαββίδη, η μεγάλη ερμηνεύτρια του Μάνου Χατζιδάκι στον δίσκο «Τα πέριξ» είπε ότι τώρα, είναι η ώρα να πει καινούργια τραγούδια.
Η συγκίνηση αλλά και η χαρά μας είναι μεγάλη. Αυτή η μοναδική, ιδιαίτερη και βαθιά φωνή, μας έρχεται με ένα νέο άλμπουμ σε μουσική του αγαπημένου της Τάσου Γκρους και στίχους του Βαγγέλη Βελώνια, της Μαρίας Τσιμικλή, αλλά και σε ένα της ίδιας.Τίτλος του «Το έργο». Το έργο της ζωής μας. Αυτό που παίζεται στο δρόμο, στα βάθη του μυαλού μας, στην οθόνη του κόσμου.
Κυκλοφορεί σε βιβλιο-cd από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Αφροδίτη Μιχαηλίδου
Artwork: Πέτρος Παράσχης
Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Κουφογιώργος, μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά, Νίκος Παπαναστασίου, ακορντεόν, Νίκος Βελώνιας, πιάνο, Θανάσης Σοφράς, ηλεκτρικό μπάσο, Ηλίας Δουμάνης, ντραμς, Μύρων Γρεβετζάκης, λύρα, Πάνος Μαύρης, κρουστά
Ενορχήστρωση: Νίκος Βελώνιας

***
 «Αν η Θεσσαλονίκη είχε φωνή, μια φωνή που να συνδέει το βαρύ παρελθόν μιας συμβασιλεύουσας, μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας, με την τρυφερή αλητεία μιας ρεμπέτικης αισθητικής, τότε θα είχε τον δωρικό λυγμό στη φωνή της Βούλας Σαββίδη.
Σπάνια μια φωνή μπορεί να συνδυάζει τη σκληρότητα μιας σιδερένιας γροθιάς με τη δύναμη μιας βιωματικής συναισθηματικής λεηλασίας και να παραμένει ένα ζωντανό κύτταρο ύπαρξης κι ελπίδας σε έναν αφιλόξενο κι από χρόνια εξαφανισμένο κόσμο αξιών και συναισθήματος. Η φωνή της είναι η τύψη μας για όσα αφήσαμε να συμβούν χωρίς την άδειά μας. Δεν χρειάζεται μουσική, η μουσική είναι η αναπνοή της, αυτή η ανάσα ανάμεσα στις λέξεις του τραγουδιού, αυτό το ανομολόγητο ‘‘είμαι εδώ και τραγουδώ για σένα’’».Τέλλος Φίλης

Ακούστε εδώ τα τραγούδια:
Το έργο: https://www.youtube.com/watch?v=eLbj2mS5NrA
Λέξεις: https://www.youtube.com/watch?v=bpJBG7HkB_g

Το έργο |  Μουσική: Τάσος Γκρους, Στίχοι: Βαγγέλης Βελώνιας

Λέξεις |  Μουσική: Τάσος Γκρους, Στίχοι: Μαρία Τσιμικλή 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά