Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μόσχα, 14 Νοεμβρίου 2022

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για τη μεγάλη χαρά, πνευματική δύναμη και πρωτοφανή δημιουργική επιτυχία, που συνόδευσε την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της ιστορικού της τέχνης, διδάκτορος φιλοσοφίας, διδάκτορος θεολογίας, σκηνοθέτιδος Λαρίσας Γεράσενκο «Ιερό στέμμα για τον Δημήτριο», που πραγματοποιήθηκε στις 06 Νοεμβρίου 2022 στη Λευκή Αίθουσα του Οίκου Κινηματογράφου της Μόσχας (Vasilyevskaya, 13). Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στον Ρώσο Άγιο Δημήτρη Ροστόβσκι/του Ροστόβ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Ρώσος μοναχός – θεολόγος, που παράλληλα ήσαν  ιστορικός – ποιητής – δραματουργός – σκηνοθέτης. Έχει γράψει πάνω από 70 βιβλία, το πιο ξακουστό από τα οποία είναι «Οι βίοι των Αγίων», που διαβάζεται ακόμα και σήμερα σε ναούς και μοναστήρια της Ρωσίας.

2022_11_14

Το κοινό υποκλίθηκε κυριολεκτικά στους δημιουργούς της ταινίας και εκδήλωσε την ανυπομονησία του για τις επόμενες προβολές και πρεμιέρες των ταινιών της Λαρίσας Γεράσενκο. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. είναι περήφανο που η συνεργασία μας με την συγγραφέα και σκηνοθέτη αναπτύσσεται εποικοδομητικά και με επιτυχία επί σειρά ετών! Ο βίος και το έργο του Αγίου Δημητρίου του Ροστόφ, που πήρε το όνομα του Έλληνα αγίου – Δημητρίου του Θεσσαλονικιού, υπογραμμίζει και τονίζει, για άλλη μια φορά, τη δύναμη, ισχύ και αξιοπιστία των πνευματικών δεσμών των δύο ομόδοξων λαών, Ελλήνων και Ρώσων!

2022_10_27_5

Εκφωνητής του ντοκιμαντέρ: Γεώργιος Παναγόπουλος.

Eικονολήπτες: Μιχαήλ Σαλάεβ, Λαρίσα Γεράσενκο.

Σκηνοθεσία: Λαρίσα Γεράσενκο.

Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας ακολούθησε  παρουσίαση του βιβλίου της Λαρίσας Γεράσενκο «Ιερό στέμμα για τον Δημήτριο». Το βιβλίο παρουσιάζει μια απόδοση στη σύγχρονη ρωσική γλώσσα της δραματουργίας του Αγίου Δημητρίου, Μητροπολίτη Ροστόβ.

Μαζί με τους αναγνώστες αυτού του βιβλίου και τους θεατές της ταινίας «The Crown of Dimitri» θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες πρεμιέρες και προβολές των ταινιών της Λαρίσας Γεράσενκο.

Ευχόμαστε στη Λαρίσα Γεράσενκο σωματική και πνευματική δύναμη, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, νέες καλλιτεχνικές κορυφές-επιτυχίες και την κατάκτηση του Ολύμπου της δημιουργικότητας και της δημιουργίας.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

 

Με εκτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά