Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ…

 

Γράφει η Κατερίνα Κιλημάντζου

Πολύ παλιά , σ’ εκείνη την υπέροχη εποχή που ονομάζουμε σήμερα “Χρυσό αιώνα”, την εποχή  δηλαδή του Περικλή, τον 5ο π.Χ. αιώνα, κατασκευάστηκε όπως όλοι γνωρίζουμε το τελειώτερο  οικοδόμημα που δημιουργήθηκε ποτέ. Ο ανυπέρβλητος Παρθενώνας.

Για 15 χρόνια εκατοντάδες Έλληνες , όλων των ειδικοτήτων που ζούσαν στην Αθήνα, μετανάστες, ελεύθεροι η δούλοι, εργάστηκαν εκεί στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης για να ολοκληρωθεί το θαύμα. Και βέβαια ζώα πολλά που βοηθούσαν στο κουβάλημα.

Σ’ ενα γέρικο γαϊδουράκι μάλιστα, όταν πια δεν άντεχε να κουβαλά το τίμησαν, μετά απο ψηφοφορία παρακαλώ, να σιτίζεται απο το Πρυτανείο της πόλης. Μία τιμή που επιφυλάσσετο  μόνο για τους ευεργέτες, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους νικητές των αθλητικών αγώνων.

Ετσι το γαϊδουράκι πέρασε το υπόλοιπο του βίου του κάτω απο την σκιά ενός δένδρου, τρώγοντας και πίνοντας, απολαμβάνοντας την τιμή που του είχε παραχωρηθεί.

Την σημερινή εποχή, τους χαριτωμένους αυτούς απόμαχους με την βελούδινη ματιά, τους παρατάνε  στο ψηλότερο σημείο του βουνού, να πεθάνουν μόνοι απο δίψα και πείνα.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι, και συμπαθάτε με αν σας στεναχωρώ, τι κοινό έχουμε εμείς σήμερα μ’εκείνους τους προγόνους….

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Κατερίνα Κιλημάντζου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά